INCIDENT IZMEĐU DVE NUKLEARNE SILE! Ispaljen projektil, vlada izdala zvanično saopštenje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2022, 17:49

INCIDENT IZMEĐU DVE NUKLEARNE SILE! Ispaljen projektil, vlada izdala zvanično saopštenje!

Mediji prenose da je Indija u petak saopštila da je slučajno ispalila projektil na Pakistan tokom rutinskog održavanja zbog "tehničkog kvara".

Pakistan je u četvrtak saopštio da je oborio indijsku supersoničnu raketu zemlja-zemlja koja je pala na pakistansku teritoriju u blizini Mian Čanu i oštetila neku civilnu imovinu.

- Devetog marta 2022. godine, tokom rutinskog održavanja, tehnički kvar je doveo do slučajnog ispaljivanja projektila - navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlade.

Saznaje se da je projektil pao u područje Pakistana.

Indijsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je incident "za duboko žaljenje", dodajući da je "stvar olakšanja što nije bilo gubitka života u nesreći".

Naložena je istraga na "visokom nivou" o nesreći, navodi ministarstvo, a prenose Rojters, NDTV, India Today, BussinesToday i drugi mediji.

Saopštenje indijske vlade dolazi nakon što su pakistanske oružane snage saopštile da su oborile „supersoničnu raketu zemlja-zemlja“ koja se pripisuje Indiji.

Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo otpravnika poslova Indije u Islamabadu i oštro protestovalo zbog ničim izazvanog kršenja njenog vazdušnog prostora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indija greškom ispalila raketu na Pakistan

Izvor: RTS, 11.Mar.2022

Indijske vlasti su saopštile da je tokom ove sedmice slučajno ispaljena raketa na teritoriju Pakistana, zbog "tehničke greške" tokom redovnog održavanja. Pakistan je zbog tog incidenta ranije pozvao indijskog otpravnika poslova kako bi uputio protest zbog narušavanja vazdušnog prostora. ...

Nastavak na RTS...

Indija ispalila raketu na Pakistan – slučajno

Izvor: B92, 11.Mar.2022

Nju Delhi/Islamabad -- Indija je saopštila da je ove nedelje slučajno ispalila raketu na Pakistan, te da je do toga došlo zbog tehničkog kvara tokom rutinskog održavanja...Vojni stručnjaci su u prošlosti upozoravali na rizik od nesreća ili pogrešnih procena nuklearno naoružanih suseda, koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.