Haradinaj: Incidenti na severu Kosova mogući scenario za sprečavanje lokalnih izbora

Izvor: Beta, 31.Mar.2023, 18:41

Haradinaj: Incidenti na severu Kosova mogući scenario za sprečavanje lokalnih izbora

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj rekao je danas da su incidenti sa paljenjem automobila na severu Kosova mogući scenario za sprečavanje lokalnih izbora u tim opštinama."Incidenti u poslednja dva-tri dana na severu su ozbiljni pokazatelji da može postojati scenario opstrukcije izbora na severu, sa posledicama po bezbednost na tom području. Odbijanje Srpske liste da učestvuje na tamošnjim lokalnim izborima odražava nespremnost srpske strane da primeni dogovor postignut u Briselu", napisao je Haradinaj u objavi na Fejsbuku.Ocenivši da Kosovo i Srbija hitno treba da počnu da ispunjavaju obaveze koje proizilaze iz Briselskog sporazuma i ohridskog aneksa, Haradinaj je dodao da bi "predsednik Srbije trebalo da odustane od destruktivnosti i naredi svom narodu da odustane od nasilnih napada".Haradinaj je od EU i SAD zatražio da svojim mehanizmima zaštite ono što je postignuto Sporazumom o putu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, čiji su pokrovitelji."U suprotnom, izuzetna posvećenost svih strana u ovom sporazumu ostala bi besplodan napor. Ako sporazum ne odražava normalnost na terenu, njegovi efekti će biti zanemarljivi", naveo je Haradinaj.Pozvao je obe strane da budu "beskompromisne u svojoj rešenosti da uklone sve one koji ugrožavaju i sporazum i bezbednost".U Severnoj Mitrovici i Zvečanu sinoć su zapaljena još tri ...
Pogledaj vesti o: Incident,   Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Haradinaj: Na severu Kosova može doći do opstrukcije lokalnih izbora

Izvor: Danas, 01.Apr.2023, 13:13

Lider Alijanske za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da bi na severu Kosova moglo da dođe do opstrukcije lokalnih izbora.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.