Izvor: N1 televizija, 21.Sep.2021, 19:14

Drecun: Nije problem u tablicama, Kurtiju trebaju incidenti

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra, povodom najnovijih događaja na severu Kosova, gde su na prelazima Jarinje i Brnjak specijalne snage kosovske policije ROSU rasporedile svoje pripadnike kako bi sprovele odluku o automobilskim tablicama sa oznakama iz Srbije i sa severa Kosova, da "nije problem u tablicama", već da kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju trebaju incidenti, treba mu povod za uvođenje mera reciprociteta". Ukazuje na kontekst cele situacije - "približavaju se lokalni politički izbori, Kurtiju je potreban jedan jak politički poen koji je dobio ovom akcijom - da je pokazao čvrstinu u odnosu prema Beogradu, da je spreman da realizuje ono što je obećao, da je spreman da donese neke recipročne mere, mada ne znamo o kakvim merama se radi".
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Narodna skupština ne zaseda zbog situacije na severu Kosova

Izvor: Danas, 22.Sep.2021, 16:43

Kako je Danasu rečeno u krugovima bliskih rukovodstvu Skupštine Srbije sednica parlamenta posevećena novonastaloj situaciji na administrativnim prelazima sa Kosovom nije za sada ni planirana. Saznajemo i da će uskoro biti zakazana sednica resornog skupštinskog odbora o KiM i da će javnost , kako...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.