Američka ambasada osudjuje napade na novinare u Srbiji

Izvor: Beta, 13.Dec.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka ambasada osudjuje napade na novinare u Srbiji

Američka ambasada u Beogradu osudila je danas napade na novinare i izrazila zabrinutost zbog paljenja kuće Milana Jovanovića, novinara Žig Info portala iz Grocke."Osudjujemo napade na novinare i zabrinuti smo povodom poslednjeg incidenta u kojem je Milan Jovanović novinar @NasaGrockaInfo izgubio svoj dom", navodi se na Tviter nalogu Ambasade.Ambasada dalje izražva nadu da će policija počinoce ovog krivičnog dela brzo privesti pravdi.Nepoznate osobe su u noći izmedju utorka i srede ubacile "Molotovljev koktel" u kuću Jovanovića kome su izgoreli kuća, garaža i automobil, a on i njegova supruga su u bolnici zbog posledica udisanja dima.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bezbednosne kamere snimile napadače na kuću novinara Milana Jovanovića

Izvor: VOA, 13.Dec.2018

Nastavlja se serija napada na novinare u Srbiji, a u poslednjem je Milan Jovanović ostao bez krova nad glavom kada je izbio požar u njegovoj garaži u Vrčinu, koji je zahvatio i ostatak kuće. Ovaj napad osudili su svi – predstavnici vlasti, diplomate, opozicija, a kolege novinari su se angažovali...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.