Ambasada zatražila informacije o prebijanju novinarke Bete

Izvor: NaDlanu.com, 30.Avg.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada zatražila informacije o prebijanju novinarke Bete

Ministarstvu spoljnih poslova Rusije uručen je zahtev ambasade Srbije za informacijama o tome šta su ruski organi preduzeli povodom incidenta u kojem je pretučena dopisnica agencije Beta iz Moskve Zorana Bojić-Sisojeva.

U noti srpske ambasade u Moskvi od ruskog ministarstva zahteva se zvanična informacija o događaju u kojem je dopisnica Bete zadobila teške povrede i o merama koje su vlasti preduzele protiv napadača.Dugogodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << dopisnica agencije Beta iz Rusije Zorana Bojić-Sisojeva brutalno je pretučena u podmoskovskom selu Bogojavljanje, gde je boravila na odmoru.U napadu grupe huligana novinarka je zadobila teške povrede, uključujući potres mozga, zbog čega je desetak dana bila na bolničkom lečenju. Pretučeni su i njen suprug, ruski novinar Genadij Sisojev, i nekoliko njihovih prijatelja, među kojima tri žene.Zorana Bojić, Genadij Sisojev i njihovi prijatelji dali su izjave o ovom napadu policiji, ali bez obzira na njihove prijave i povrede koje su zadobili, nadležni ruski organi odbili su da pokrenu krivičnu istragu. MOSKVA, 30. avgusta 2011. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.