Ambasada zatražila informacije o prebijanju novinarke Bete

Izvor: Beta, 30.Avg.2011, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada zatražila informacije o prebijanju novinarke Bete

MOSKVA, 30. avgusta 2011. (Beta) - Ministarstvu spoljnih poslova Rusije uručen je zahtev ambasade Srbije za informacijama o tome šta su ruski organi preduzeli povodom incidenta u kojem je pretučena dopisnica agencije Beta iz Moskve Zorana Bojić-Sisojeva.

U noti srpske ambasade u Moskvi od ruskog ministarstva zahteva se zvanična informacija o dogadjaju u kojem je dopisnica Bete zadobila teške povrede i o merama koje su vlasti preduzele protiv napadača.

Dugogodišnja dopisnica agencije Beta iz Rusije Zorana Bojić-Sisojeva brutalno je pretučena u podmoskovskom selu Bogojavljanje, gde je boravila na odmoru.

U napadu grupe huligana novinarka je zadobila teške povrede, uključujući potres mozga, zbog čega je desetak dana bila na bolničkom lečenju. Pretučeni su i njen suprug, ruski novinar Genadij Sisojev, i nekoliko njihovih prijatelja, medju kojima tri žene.

Zorana Bojić, Genadij Sisojev i njihovi prijatelji dali su izjave o ovom napadu policiji, ali bez obzira na njihove prijave i povrede koje su zadobili, nadležni ruski organi odbili su da pokrenu krivičnu istragu.

..

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I ambasada traži informacije

Izvor: B92, 30.Avg.2011

Moskva -- Ambasada Srbije zahteva od Ministarstva spoljnih poslova Rusije informacije o tome šta je preduzeto povodom incidenta u kom je napadnuta dopisnica Bete...Dugogodišnja dopisnica agencije Beta iz Rusije Zorana Bojić-Sisojeva brutalno je pretučena u podmoskovskom selu Bogojavljanje, gde je...

Nastavak na B92...

Nota ambasade zbog prebijanja novinarke

Izvor: Mondo, 30.Avg.2011

Ministarstvu spoljnih poslova Rusije uručen je zahtev ambasade Srbije za informacije o tome šta su ruski organi preduzeli povodom incidenta u kojem je pretučena dopisnica agencije Beta iz Moskve Zorana Bojić-Sisojeva.

Nastavak na Mondo...

Pretučena dopisnica Bete iz Moskve

Izvor: EMportal, 31.Avg.2011, 12:33

Dugogodišnja dopisnica agencije Beta iz Rusije Zorana Bojić-Sisojev pretučena u podmoskovskom selu Bogojavljanje, gde je boravila na odmoru.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.