Homefront najava

Izvor: GameInfusion.net, 07.Okt.2010, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homefront najava

Najpre su to bili nacisti i sovjeti, zatim su došli teroristi. Kaos Studios (Frontlines: Fuel of War) je rešen da uvede novog neprijatelja, na velika vrata. Njihov predstojeći naslov Homefront, za antagoniste bira Korejance, i to ne samo onu "zlu Koreju", već i onu bezopasnu, gde je Starcraft nacionalni sport...

Ostvarenjem Homefront izdavač THQ će pokušati da nađe mesto na prenatrpanom tržištu FPS pucačina. Igra je izgrađena na atraktivnom i uzbudljivom konceptu invazije >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << na SAD. Godina je 2027, a Amerika je okupirana od strane Korejanaca. Igrač preuzima ulogu jednog od baraca pokreta otpora. Priča će se sastojati iz nekoliko slojeva. Jedan od njih objašnjava kako je Severna Koreja uspela da ovlada jugom poluostrva i kako je postala tolika sila, dok se drugi bavi ekonomskim krahom SAD-a, koji je doveo do ove invazije.

http://www.youtube.com/watch?v=yuKlWOVqWLQ

Iskustvo za jednog igrača izgrađeno je oko tzv. koncepta "magnetizma priče". Naime, protagonist će biti poput magneta za važne događaje, tj. on će se uvek nalaziti tamo gde se dešavaju prelomne stvari. Učestvovaće u istoriji, ali će je i oblikovati. Na raspolaganju mu neće biti samo širok arsenal oružija, već i brojna vojna vozila. Koliko je priča važna za THQ, govori činjenica da je scenarista igre jedan od pisaca kultne Apokalipse Danas, i čovek koji stoji iza, takođe sjajnog filma, Red Dawn, Džon Milius.

Ipak, rat u FPS žanru se ne dobija više grafikom, pričom, idejom i, pogotvo, solo kampanjom. Najvažniji segment Homefront-a leži u multiplayer-u. Ljudi iz kompanije Kaos Studios veruju da ima, itekako, prostora za njihovu pucačinu: ona je suviše u budućnosti da bi joj konkurenti bili Call of Duty, Battlefield ili Medal of Honor, ali nije ni SF, pa ne treba da zazire od suverenog vladara u tom polju (Halo).

www.homefront-game.com


Solo kampanja se bavi okupacijom. S druge strane, multiplayer se vrti oko invazije. Kaos Studio obećava verodostojnu viziju Amerike pod napadom (što nas jako podseća na Modern Warfare 2). Mape će podržavati do 32 igrača, a za progresiju vašeg lika biće vam potrebi borbeni poeni (battle points),tj. valuta koju zarađujete ubistvima, zauzimanjem baza i sl. Važan aspekt biće upotreba teškog naoružanja (tenkova, helihoptera, pozivanje vazdušnih napada). Međutim, ta opcija će igrače koštati dosta BP-a, tako da će racionalizacija biti neophodna.

Homefront će biti mešavina mnogih uspešnih recepata, pre svega viđenih u Modern Warfare 2 i Battlefield. THQ obećava i nešto jedinstveno. U svakom slučaju, bilo je vreme da se još neki izdavač pridruži eliti, a ovaj je, za sada, na sjajnom putu.

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.