Završeno saslušanje Jasne Matić, tokom dana odluka o pritvoru

Izvor: BKTV News, 27.Mar.2014, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno saslušanje Jasne Matić, tokom dana odluka o pritvoru

Saslušanje Jasne Matić, bivše ministarke za telekomunkacije i nekadašnje direktorke Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA), kao i još troje bivših rukovodilaca te agencije, završeno je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Njih će u toku dana saslušati i sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu, koji treba da donese odluku da li će im biti određen pritvoru. Oni su uhapšeni juče >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ujutru i određeno im je zadržavanje od 48 sati po odobrenju tužioca.
Osim Matićeve, kao osumnjičeni u tužilaštvu su saslušani i Božidara Laganina, Vesnu Perić i Bojana Jankovića zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja.
Njima se krivičnom prijavom Uprave kriminalističke policije na teret stavlja zloupotreba službenog položaja u SIEPA, jer su od 2006. do 2013. godine, neosnovanim isplatama po osnovu “ugovora o nepostojećim autorskim delima” oštetili budžet Srbije za oko 120 miliona dinara, a za sebe i druga lica pribavili imovinsku korist od 90 miliona dinara.
Policija je juče saopštila da su kršeći nekoliko zakona, osumnjičeni zaključivali fiktivne ugovore između zaposlenih u SIEPA kao fizičkih lica i Agencije, koji se odnose na poslove koji su bili u opisu poslova zaposlenih u Agenciji.
Na taj način, sredstva iz budžeta bila su korišćena za isplate navodno izvršenih ugovora o autorskim delima.
Budžet je time oštećen za 119.609.216,16 dinara, sebi i drugim fizičkim licima pribavili su protivpravnu imovinsku korist od 91.964.865 dinara, dok razlika od 27.644.351,16 dinara predstavlja ukupan iznos obračunatih i plaćenih poreza i doprinosa po tom osnovu.
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tokom dana odluka o pritvoru Jasni Matić

Izvor: Akter, 27.Mar.2014

Saslušanje Jasne Matić, bivše ministarke za telekomunkacije i direktorke SIEPA, završeno je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.