Zaplenjene devize i dukati na Batrovcima

Izvor: Blic, 24.Jul.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjene devize i dukati na Batrovcima

Carinici su pre nekoliko časova na graničnom prelazu Batrovci otkrili više od 200.000 neprijavljenih evra, dok su dan ranije na istom prelazu osujetili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari 40 dukata u štitniku od sunca.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina zajedničkom akcijom carinika i policije izvedenoj pre nekoliko sati na graničnom prelazu Batrovci, sprečen je pokušaj ilegalnog unosa 212.800 evra u Republiku Srbiju.

Novac je pokušao je da prokrijumčari >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << holandski državljanin (45), turske nacionalnosti, koji je putovao iz Holandije u Tursku.

On je novac sakrio u instrument tablu automobila "audija7“, nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao.

Najviše je bilo novčanica od po 50 evra i to 3.778, zatim 500 novčanica od 20 evra, 107 od 100 evra i 16 novčanica od 200 evra.

Kada su carinici našli novac osumnjičeni je rekao da je celu sumu pozajmio od rođaka kako bi otvorio diskoteku u Antaliji.

Kao i u ostali slučajevima kada je reč o deviznim prekršajima i ovom putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je preostala suma privremeno zadržana.

Uprava carina je podsetila putnike koji kroz Srbiju prolaze na putu do krajnjeg odredišta, da su u obavezi prilikom ulaska u zemlju da prijave sume veće od 10.000 evra koje nose sa sobom, kako bi potom novac mogli nesmetano da iznesu iz zemlje.

U zajedničkoj akciji carinika i policije izvedenoj u jutarnjim satima 23. jula na istom graničnom prelazu sprečen je pokušaj da se iz Srbije iznese 40 neprijavljenih dukata.

Njih je pokušao da prenese jedan turski državljanin (54), koji je sam putovao iz Turske u Holandiju autombilom "folksvagen kedi".

Dukati su bili okačeni na alkice i na svima je bilo utisnuto „"Ceyrek Altin“".

Putnik je dukate sakrio u štitnik od sunca koji mu se nalazio iznad glave.

Protiv pomenutog turskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak, dok su otkriveni dukati privremeno zadržani.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaplena 200.000 evra i 40 dukata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2015

Carinici na graničnom prelazu Batrovci ka Hrvatskoj sprečili su danas pokušaj ilegalnog unosa 212.800 evra u Srbiju, saopštila je Uprava carina...Novac je pronađen kod holandskog državljanina (45) turske nacionalnosti, koji je putovao iz Holadija u Tursku...On je sav novac sakrio u instrument-tablu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bračni parovi na granici uhvaćeni u krijumčarenju

Izvor: B92, 24.Jul.2015

Carinici na graničnim prelazima Horgoš i Gradina sprečili su dva bračna para u pokušaju krijumčarenja delova za poljoprivredne mašine i automobile...Kako se navodi, zbog velikog priliva putnika tokom turističke sezone aktivnosti carinske službe pojačane...Na graničnom prelazu Horgoš carinici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.