Zaplena 200.000 evra i 40 dukata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplena 200.000 evra i 40 dukata

Carinici na graničnom prelazu Batrovci ka Hrvatskoj sprečili su danas pokušaj ilegalnog unosa 212.800 evra u Srbiju, saopštila je Uprava carina.

Novac je pronađen kod holandskog državljanina (45) turske nacionalnosti, koji je putovao iz Holadija u Tursku.

On je sav novac sakrio u instrument-tablu automobila nemačkih registarskih oznaka kojim je putovao, a kada su carinici pronašli novac rekao je da je celu sumu pozajmio od rođaka kako bi otvorio diskoteku u Antaliji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kao i u svim drugim slučajevima kada je reč o deviznim prekršajima i ovom putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je preostala suma privremeno zadržana, dodaje se u saopštenju.

Na istom graničnom prelazu dan ranije carinici su zaplenili 40 neprijavljenih dukata, koje je pokušao da prokrijumčari turski državljanin (54) na putu za Holandiju. Dukati su bili okačeni na alkice i na svima je bilo utisnuto "Ceyrek Altin", a putnik ih je sakrio u štitnik od sunca koji je nosio.

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, dok su dukati privremeno zadržani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Carina zaplenila više od 200.000 evra i 40 dukata

Izvor: Akter, 24.Jul.2015

Carinici na graničnom prelazu Batrovci ka Hrvatskoj sprečili su danas pokušaj ilegalnog unosa 212.800 evra u Srbiju, saopštila je Uprava carina..Novac je pronađen kod holandskog državljanina (45) turske nacionalnosti, koji je putovao iz Holadija u Tursku...On je sav novac sakrio u instrument-tablu...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.