Bračni parovi na granici uhvaćeni u krijumčarenju

Carinici na graničnim prelazima Horgoš i Gradina sprečili su dva bračna para u pokušaju krijumčarenja delova za poljoprivredne mašine i automobile.

Izvor: B92

Petak, 24.07.2015.

23:15

Default images
Foto: Beta, AP

Kako se navodi, zbog velikog priliva putnika tokom turističke sezone aktivnosti carinske službe pojačane.

Na graničnom prelazu Horgoš carinici su u saradnji sa policijom juče sprečili pokušaj bračnog para iz Pančeva da prokrijumčari oko 50 rezervnih delova za kombajne, čija je vrednost, prema računu, koji je takođe pronađen kod njih, oko 6.500 hiljada evra, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Oni su nove rezervne delove za kombajn ''kamuflirali'' raznim namirnicama i toalet papirom u prednjem delu prtljažnika svog automobila, verovatno se nadajući, da će usled pojačanog saobraćaja tokom turističke sezone, uspeti da prođu granični prelaz bez detaljnije kontrole.

Kako se ta njihova očekivanja nisu ispunila, osim prekršaja, pokrenutog protiv njih pred nadležnim sudom, privremeno im je zadržan i automobil, jer vrednost neprijavljene robe, prelazi trećinu njegove procenjene vrednosti.

Sličan slučaj, čiji je akter takođe bračni par, dogodio se 22. jula na graničnom prelazu Gradina, kada je bugarski bračni par pokušao da prokrijumčari rezervne delove i auto-kozmetiku.

Oni su cariniku prilikom ulaska u zemlju prijavili manji deo robe, koju su imali u svom automobilu, a kada je carinik želeo detaljno da pregleda automobil, žena je počela najpre da negoduje, a onda i da ga vređa.

Ubrzo je u automobilu, pored prijavljene robe, pronađeno i nekoliko centralnih brava, kompresora, više kompleta ksenon svetala, presvlaka, patosnica i dosta auto kozmetike, među kojom je bilo i 80 osveživača prostora.

Nakon što je otkrivena i preostala neprijavljena roba, žena je nasrnula na carinika, uštinuvši ga za podlakticu.

Bez obzira na korektno ponašanje carinskih i policijskih službenika, ona nije dozvolila suprugu da potpiše zapisnik o pokrenutom prekšajnom postupku, niti da napiše izjavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: