Vranje: Hapšenja zbog paljenja automobila

Izvor: BKTV News, 28.Dec.2012, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje: Hapšenja zbog paljenja automobila

U Vranju je u toku policijska akcija u kojoj bi trebalo da bude privedeno šest osoba osumnjičenih za seriju paljenja automobila i drugih incidenata u tom gradu.
“U toku je akcija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Žandarmerije, sa pripadnicima Policijske uprave u Vanju. O cilju akcije i osumnjicenim licima bićete obavešteni kasnije”, rekao je Tanjugu načelnik Policijske uprave u Vanju Slađan Velinović.
On nije mogao da kaže ko su osumnjičeni i za koja krivična dela. Za B92 je nezvanično potvrđeno da su hapšenja povezana sa slučajevima paljenja vozila u tom gradu.
Kako za B92 kaže zamenik urednik novina “Vranjskih” Nikola Lazić, niko od gradskih ili policijskih zvaničnika ne želi da da izjavu ko se hapsi, ali dodaje da se nezvanično može čuti da je uhapšena grupa bliska odborniku SNS Milošu Mladenoviću, koji je u novembru bio priveden priveden zbog sumnje u umešanost u paljenje automobila odbornika SPS.
Samo desetak dana pre toga na isti način stradao je i automobil biznismena Mite R. Njegovo ime pominje se i u vestima o hapšenju četvorice policajaca u Vranju, koji su zloupotrebili položaj prilikom uviđaja jedne saobraćajne nesreće. Naime, Mita R. koji je lokalni biznismen, bio je pritovren zajedno s policajcima.
Inače, prema izveštaju PU Vranje, koji je dostavljen Skupštini grada, u Vranju je od 2008. do danas u podmetnutim požarima zapaljeno dvadesetak automobila, ugostiteljskih objekata i privatnih kuća.
U požaru koji je 2. jula 2012. godine podmetnut u diskoteci Paladijum potpuno je izgorelo gradsko pozorište “Bora Stanković”, koga je od diskoteke delio jedan zid.
Restoran Kubura je neko digao u vazduh 2009. godine, a spaljena je i kuća tridesetogodišnjeg ugostitelja Velimira Vukoslavovića. On kaže da je policiji rekao na koga sumnja, jer je, kako kaže, dobijao pretnje, ali da su ti ljudi, koje neće da imenuje, kako tvrdi, pod zaštitom policije.
Podsetimo, gradonačlenik Vranja Zoran Antić kazao je da se oni koji po gradu pale ne kriju, a da se oni koje policija privede, brzo nađu opet na slobodi.
O tome šta se zapravo dešava u vranju, i o optužbama na račun policije, B92 je svojevrmeneo pokušao da razgovara sa načelnikom PU Vranje Slađanom Velinovićem, ali njemu MUP Srbije nije dozvolo da govori za nas.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.