Hapšenja u Vranju zbog paljenja automobila

Izvor: Studio B, 28.Dec.2012, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja u Vranju zbog paljenja automobila

Pripadnici Žandarmerije i Kriminalisitčke policije u Vranju uhapsili su osam osoba osumnjičenih za paljevine automobila i narušavanje javnog reda i mira.

Među uhapšenima su i odbornik SNS Miloš Mladenović, zvani "Žaba" (25) i kik bokser Miloš Popović zvani "Patman" (23), saopštila je Policijska uprava u Vranju.

Uhapšeni su i Miloš Anđelković zvani "Anđel", (25), Miloš Cvetković zvani "Banjurac" (23), ugostitelj Velimir Vukoslavović (24), Božidar >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Stojanović zvani "Boža Karadnik" (26), Dejan Nikolić zvani "Kantar" (33), dok je osmi uhapšeni pušten.

Policija je saopštila da će akcija trajati desetak dana. "Reč je o licima koja su izvršila više krivičnih dela. Da li među uhapšenima ima i nalogodavaca, to u ovom trenutku nije poznato, s obzirom da akcija još nije okončana", rekao je ranije gradonačelnik Vranja Zoran Antić Antić na konferenciji za novinare govoreći o jutrošnjim hapšenjima.

Gradonačelnik je objasnio da se radi o organizovanom kriminalnom klanu u kome su nalogodavci, pokrovitelji i izvršioci, zbog čega je bilo potrebno da celu akciju realizuju pripadnici Žandarmerije i Kriminalističke policije.

Gradonačelnik Vranja je potvrdio da je među uhapšenimam i odbornik SNS Mladenović, zvani "Žaba", koji je pre mesec dana osumnjičen za paljevinu automobila člana Gradskog veća Branimira Stojančića, potom bio uhapšen, a onda ubrzo pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

Tada se SNS oglasila saopštenjem iza koga je stao narodni poslanik SNS Dragan Nikolić u kome je on za hapšenje Mladenovića, žestoko osudio beogradski list "Blic" i vranjsku policiju.

"Apsolutno je netačno da je odbornik SNS zapalio automobil svog kolege. Ovde je reč o sramnom prenošenju odgovornosti na drugi teren da bi javnost zaboravila na nesposobnost vranjske policije", izjavo je tada poslanik Nikolić, koji je inače regionalni šef naprednjaka juga Srbije.

Informaciju o hapšenju odbornika SNS Miloša Mladenovića, danas je medijima u Vranju potvrdila i Bojana Veličkov, zamenica gradonačelnika Vranja, članica SNS, koja je danas objavila da je "Mladenović svojeručno u četvrtak podneo ostavku na mesto odbornika u Skupštini grada Vranja".

"On je podneo ostavku, ali je i dalje član SNS. Ukoliko se dokaže da je kriv, biće izbačen iz stranke. Stav SNS je da svako ko je kriv, bez obzira na funkciju, mora da odgovara pred zakonom za svoje postupke. Istraga će utvrditi činjenično stanje posle čega ćemo znati sta ćemo uraditi", kazala je danas zamenica gradonačelnika.

Na konferenciji za novinare danas je takođe rečeno da je ova akcija dugo i temeljito pripremana, da je počela rano jutros na više lokacioja u gradu, da nije još završena, a da će javnost kasnije biti detaljno o njoj obaveštena.

"U toku je akcija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Žandarmerije, sa pripadnicima Policijske uprave u Vanju. O cilju akcije i osumnjicenim licima bićete obavešteni kasnije", rekao je Tanjugu jutros načelnik Policijske uprave u Vanju Slađan Velinović.

Prošlog meseca je na tom području zabeleženo nekoliko slučajeva paljenja, a na meti su bili automobili političara, ljudi iz biznisa i običnih građana.

U Vranju su dizane u vazduh i privatne kuće i ugostiteljski objekti, a u jednoj od tih paljevina stradalo je i stara zgrada vranjskog pozorišta. Pre toga na isti način uništen je i automobil biznismena Mite R. Njegovo ime pominje se i u vestima o hapšenju četvorice policajaca u Vranju, koji su zloupotrebili položaj prilikom uviđaja jedne saobraćajne nesreće. Mita R. je bio pritvoren zajedno s policajcima.

Prema izveštaju Policijske uprave Vranje, koji je dostavljen Skupštini grada, u Vranju je od 2008. do danas u podmetnutim požarima zapaljeno dvadesetak automobila, ugostiteljskih objekata i privatnih kuća.

U požaru koji je 2. jula 2012. godine podmetnut u diskoteci "Paladijum" potpuno je izgorelo gradsko pozorište "Bora Stanković", koga je od diskoteke delio jedan zid.

Restoran "Kubura" je neko digao u vazduh 2009. godine, a spaljena je i kuća tridesetogodišnjeg ugostitelja Velimira Vukoslavovića. On je policiji rekao na koga sumnja, jer je dobijao pretnje.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kazao je ranije da se oni koji po gradu pale ne kriju, a da se oni koje policija privede brzo nađu opet na slobodi.

 

 
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Gradonačelnik Vranja: Uhapšeno osam piromana i nasilnika

Izvor: OkRadio.rs, 28.Dec.2012

U velikoj akciji Žandarmerije i kriminalističke policije, u Vranju je do sada uhapšeno osam osoba zbog paljevina automobila i narušavanja javnog reda i mira. Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da je akcija još uvek u toku i da Vranjanci mogu biti mirni i spokojni.  – Reč je o izvršiocima...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.