Usmrtila muža i pobegla kod sina u Austriju

Izvor: Blic, 24.Nov.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usmrtila muža i pobegla kod sina u Austriju

Kikinda - Nakon što je krajem marta ove godine u dvorištu porodične kuće u Ulici vodice 5 u Kikindi nađeno zakopano telo Jovana Petrovića, policija je podnela krivičnu prijavu protiv njegove supruge Ankice (54) iz Kikinde zbog sumnje da je počinila zločin.



Iz Okružnog tužilaštva u Zrenjaninu je saopšteno da je osumnjičena neutvrđenog dana u novembru ili decembru 2007. godine u porodičnoj kući, posle verbalnog sukoba, ubila supruga tako što je uzela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drvo koje je stajalo u hodniku i njime udarila muža u glavu, usled čega je on pao. Beživotno telo je nakon toga odvukla u dvorište do rupe iz koje je kopan pesak, a kada je leš ubacila u jamu, zatrpala ga je stajskim đubrivom.

Kako je Ankica Petrović nedostupna našim pravosuđu i pretpostavlja se da se sakriva u Austriji kod sina Đure, kome je navodno i poverila da je usmrtila muža, očekuje se da za njom uskoro bude raspisana i međunarodna poternica.

Rođaci su inače njegov nestanak prijavili policiji prošlog decembra, a telo je nađeno, zakopano u zemlji krajem marta ove godine. Telo je iskopano buldožerom, a obdukcija je utvrdila da je u zemlji bio zakopan Jovan Petrović.

Iako je Jovan Petrović nestao krajem 2007. godine, njegova supruga Ankica rodbini je tvrdila da je on otišao u Crnu Goru i da tamo radi na građevini. Međutim, pošto se Jovan Petrović nikome nije dugo javljao, rođaci su posumnjali da nešto nije u redu, pa su pre skoro godinu dana policiji prijavili njegov nestanak. Ankica je u međuvremenu pobegla u inostranstvo.

- Jovanov sin Đuro, koji živi u Austriji javio nam je da je Ankica ubila muža i telo zakopala u dvorištu, i to u rupu iz koje su vadili pesak - tvrdi snaha ubijenog Radmila S. iz naselja Bikač kod Kikinde.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.