Izvor: Blic, Tanjug, 16.Sep.2009, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoković ostaje sam na optužnici

BEOGRAD - Ponovljeno suđenje bivšem direktoru "Elektrodistribucije Beograd” Branislavu Uskokoviću zbog zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službenih isprava i nesavesnog rada odloženo je juče za 5. oktobar, do kada bi tužilaštvo trebalo da uredi optužnicu.

Sudsko veće Okružnog suda naložilo je tužilaštvu da optužnicu prilagodi novom suđenju Uskokoviću jer su trenutno važećom optužnicom, pored Uskokovića, obuhvaćene još četiri osobe, kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se ne sudi u ponovljenom postupku. Pošto su otpale optužbe protiv Đure Dmitrovića i Ratomira Bajagića, a zastarelost nastupila za krivična dela za koja su bili osuđeni Slobodan Marković i Stojan Lakovski, optužnica mora da se prilagodi datim okolnostima i svede na krivična dela koja se stavljaju na teret bivšem direktoru EDB-a. Uskokoviću, koji se brani sa slobode, sudiće se zbog sumnje da je zloupotrebama u poslovanju oštetio EDB i državu za 24 miliona dinara i da je od tog novca kupovao nekretnine. Okružni sud u Beogradu, oktobra 2006. godine, prvostepeno je osudio Uskokovića na devet godina zatvora, ali je tu presudu Vrhovni sud Srbije ukinuo i naložio novo suđenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.