Odloženo suđenje Uskokoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2009, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Uskokoviću

BEOGRAD - Ponovljeno suđenje bivšem direktoru Elektrodistribucije Beograd Branislavu Uskokoviću, zbog zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službenih isprava i nesavesnog rada, odloženo je danas za 5. oktobar, do kada bi tužilaštvo trebalo da uredi optužnicu.

Sudsko veće Okružnog suda naložilo je tužilaštvu da optužnicu prilagodi novom suđenju Uskokoviću, jer su trenutno važećom optužnicom, pored Uskokovića, obuhvaćene još četiri osobe, kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne sudi u ponovljenom postupku.

Pošto su otpale optužbe protiv Đure Dmitrovića i Ratomira Bajagića, a zastarelost nastupila u pogledu krivičnih dela za koja su bili osuđeni Slobodan Marković i Stojan Lakovski, optužnica mora da se prilagodi datim okolnostima i svede na krivična dela koja se stavljaju na teret bivšem direktoru EDB-a.

Uskokoviću, koji se brani sa slobode, sudiće se zbog sumnje da je zloupotrebama u poslovanju oštetio EDB i državu za 24 miliona dinara i da je od tog novca kupovao nekretnine.

Bivšeg direktora EDB Uskokovića Okružni sud u Beogradu, oktobra 2006. godine prvostepeno je osudio na devet godina zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službenih isprava i nesavesnog rada, ali je tu presudu Vrhovni sud Srbije ukinuo i naložio novo suđenje.

Paralelno sa ovim postupkom, sprovodiće se postupak za preispitivanje porekla celokupne Uskokovićeve imovine, za koju tužilaštvo sumnja da je stečena izvršenjem krivičnih dela.

Ukoliko se finansijskom istragom, koja je pokrenuta u aprilu, utvrdi da je imovina nelegalno stečena, biće pokrenut postupak za njeno privremeno oduzimanje, do pravosnaznog okončanja sudskog postupka po optužnici za zloupotrebu službenog položaja.

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu u finansijskoj istrazi protiv Uskokovića ispituje poreklo šest nepokretnosti, među kojima su stan od 90 kvadrata na Vračaru, kuća, lokal i još nekoliko nekretnina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.