Odloženo sudjenje bivšem direktoru EDB

Izvor: S media, 15.Sep.2009, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo sudjenje bivšem direktoru EDB

Pred Okružnim sudom u Beogradu danas je za 5. oktobar odložen početak ponovljenog sudjenja bivšem direktoru Elektrodistribucije Beograd Branislavu Uskokoviću.

Uskoković je optuženom da je oštetio državu i EDB za 24 miliona dinara kojima je kupovao kuće i stanove.

Sudjenje je odloženo jer je sud naložio tužilaštvu da optužnicu prilagodi novom sudjenju Uskokoviću, pošto su u važećoj optužnici četiri osobe kojima se ne sudi u novom postupku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Optužnica će morati da se svede na krivična dela za koja se tereti Uskoković, pošto su odbijene optužbe protiv Ratomira Bajagića i Djure Dmitrovića, a zastarela su krivična dela za koja su prvostepeno bili osudjeni Slobodan Marković i Stojan Lakovski.

Uskoković koji će se braniti sa slobode osudjen je prvostepeno uoktobru 2006. godine pred Okružnim sudom u Beogradu na devet godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, nesavesnog rada i falsifikovanja službenih isprava.

Vrhovni sud je ukinuo tu presudu i predmet vratio na ponovljeno sudjenje.

Protiv Uskokovića biće vodjena i finansijska istraga u kojoj će biti ispitano poreklo Uskokovićeve imovine za koju se sumnja da je stekao krivičnim delima.

Finansijskom istragom obuhvaćeno je šest nekretnina koje bi mogle da budu zaplenjene ako se na sudu dokaže da su stečene izvršenjem krivičnih dela.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.