Urednika Foneta pretukli i vređali na nacionalnoj osnovi

Izvor: NaDlanu.com, 03.Jul.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urednika Foneta pretukli i vređali na nacionalnoj osnovi

Trojica huligana u dva navrata pretukla urednika novinske agencije Fonet Davora Pašalića, u blizini njegovog stana na Novom Beogradu. Fonet traži hitnu reakciju policije i tužilaštva.

Davor Pašalić je napadnut u noći između srede i četvrtka, saopštio je Fonet.

Agencija očekuje da istraga najhitnije utvrdi motive ovog bezumnog nasilja, budući da su napadači, osim pokušaja iznude novca, Pašalića najgrublje vređali i na nacionalnoj osnovi.

Novinska >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << agencija Fonet poziva svedoke da se jave policiji i pruže potrebne informacije, i traži efikasnu reakciju pravne države, kako bi se na ulicama Beograda i širom Srbije konačno stalo na put ugrožavanju prava na život, nasilju i svim vidovima netolerancije.

Odsustvo hitne reakcije policije i pravosuđa doprinelo bi širenju atmosfere straha i nesigurnosti, ne samo u medijima, nego i društvu u celini, i dodatno ohrabrilo potencijalne napadače, ističe Fonet.

Agencija upozorava na kontinuitet pretnji i napada na novinare u Srbiji, koji su godinama, iz najrazličitijih razloga, izloženi brutalnom nasilju.

Izvor: RTS

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Pretučen urednik agencije "Fonet"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jul.2014

Trojica huligana su u dva navrata pretukla urednika novinske agencije "Fonet" Davora Pašalića, u blizini njegovog stana na Novom Beogradu. Agencija "Fonet" zatražila je hitnu reakciju policije i tužilaštva. Davor Pašalić je napadnut u noći između srede i četvrtka, saopštio je Fonet. Agencija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.