Uništeno 880 kilograma droge u TE Nikola Tesla

Izvor: B92, 17.Dec.2019, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništeno 880 kilograma droge u TE "Nikola Tesla"

Obrenovac -- U obrenovačkoj termoelektrani danas je uništeno 880 kilograma zaplenjenog narkotika.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju sa kontinuiranim radom na hapšenju narko-dilera i sklanjanju droge sa ulica, poručio je načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević, koji je prisustvovao uništavanju zapalenjenih više od 880 kilograma narkotika u obrenovačkoj termoelektrani "Nikola Tesla".

"Napominjem da se uništavanje oduzetih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narkotika vrši tek po okončanju sudskih procesa, tačnije, po pravosnažnim presudama u konkretnim predmetima i da se ono sprovodi kontinuirano. U toku ove godine u termoelektrani je već uništeno 998 kilograma, dok je danas uništeno još 880 kilograma različitih vrsta narkotika", rekao je Kovačević, podsećajući da se spaljivanje vrši u količinama do jedne tone, prvenstveno iz ekoloških razloga.

Današnjem uništavanju droge, pored pripadnika MUP-a, prisustvovali su i predstavnici Komisije za kontrolu uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Vlade Srbije, kao i predstavnici tužilaštva, suda i "Elektroprivrede Srbije".

Kovačević je podsetio da je tokom ove godine u policijskim akcijama oduzeto oko 7,2 tona narkotika, što je rekordna zaplena, i istakao da je to produkt izuzetno kvalitetnog i dobrog rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je MUP Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.