Izvor: RTS, 10.Mar.2021, 13:13

Uhapšeni radnici Službe za katastar nepokretnosti u Kruševcu

Dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj u vezi sa izdavanjem katastarske dokumentacije za područje KiM, saopštio je MUP.
Uhapšeni su N. G. (1963), zaposlen u Službi za katastar nepokretnosti u Kruševcu za teritoriju KiM, zbog sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, i S. M. (1964), nekadašnji zaposleni u Službi za katastar nepokretnosti u Kruševcu za teritoriju KiM, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se tereti da je izvršio ista krivična dela u pomaganju.

Sumnja se da je N. G., na zahtev fizičkih lica, izdavao prepise listova nepokretnosti pri čemu je za navedene radnje naplatio administrativne takse u većem iznosu od propisanog i na taj način pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist.
Takođe, osumnjičeni N. G. je, kao službeno lice, zahtevao i primio novac kako bi izdao dokumente sa koordinatama graničnih tačaka za više parcela, iako takvu službenu radnju nije smeo da izvrši, u čemu mu je pomogao osumnjičeni S. M. koji je za to, takođe, primio novac.
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kruševac: Službenici katastra za područje KiM uhapšeni zbog mita

Izvor: KMnovine.com, 10.Mar.2021

Kruševac: Službenici katastra za područje KiM uhapšeni zbog mita Zaposleni u Službi za katastar nepokretnosti u Kruševcu za teritoriju KiM N. G. (1963) i nekadašnji radnik iste službe S. M. (1964), uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u vezi sa izdavanjem katastarske...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.