Uhapšeni „Pink panteri“ sa Balkana zbog milionske pljačke u Švajcarskoj:

Izvor: Večernje novosti, 13.Nov.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni „Pink panteri“ sa Balkana zbog milionske pljačke u Švajcarskoj:

Švajcarska policija uhapsila je osumnjičene za pljačku zlatare u Lucernu - državljane Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Nemačke, a koji se dovode u vezu sa ozloglašenom grupom „Pink panter“ Švajcarska policija uhapsila je dvojicu državljana Crne Gore, dvojicu državljana Nemačke i po jednu osobu iz Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, zbog sumnje da su učestvovali u pljački zlatare od nekoliko miliona franaka, piše podgorički Dan, pozivajući se na pisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << švajcarskih medija.Pozivajući se na izvore iz istrage, mediji u Švajcarskoj navode da se počinioci dovode u vezu sa ozloglašenom kriminalnom grupom "Pink panter".PROČITAJTE JOŠ: Španija odbila da izruči nikšićkog "Pink Pantera“Oni se sumnjiče da su učestvovali u razbojništvu u zlatari "Gubelin" u Lucernu.Švajcarske vlasti nisu obelodanile identitet osumnjičenih, samo su saopštili da su starosti od 19 do 53 godine i da je među njima i jedna žena.Pljačka se dogodila 26. oktobra, oko 8.15 ujutru, prenosi CDM. Dvojica naoružanih maskiranih razbojnika upala su u zlataru. Preteći pištoljem radnicima, porazbijali su ormariće u kojima su stajali najvredniji nakit i ručni satovi, nakon čega su otuđil i i svu gotovinu iz kase.Celokupan plen koji je razbojnička grupa odnela iz zlatare u Lucernu procenjen je na nekoliko miliona franaka.Osim dvojice muškaraca koji su ušli i zlataru, u razbojništvu su učestvovale još četiri osobe. Neki od njih bili su zaduženi za čuvanje straže, a neki za prevoz nakon pljačke i skladištenje plena, a pojedini su bili logistika i nisu bili na mestu događaja.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Uhapšeni Crnogorci u Švajcarskoj zbog pljačke zlatare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019

Švajcarska policija uhapsila je dvojicu državljana Crne Gore zbog sumnje da su učestvovali u pljački teškoj nekoliko miliona franaka, a švajcarski mediji povezuju ih sa grupom "Pink Panter"...Prema pisanju podgoričkog Dana, pored Crnogoraca uhapšena su i dvojica državljana Nemačke i po jedna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.