Uhapšen bivši generalni direktor elektrodistribucije u Kragujevcu

Izvor: Blic, 20.Mar.2013, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši generalni direktor elektrodistribucije u Kragujevcu

Kragujevačka kriminalistička policija je istražnom sudiji Osnovnog suda privela Bobana M. (54), bivšeg generalnog direktora privrednog društva ''Centar DOO'' u Kragujevcu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da Boban M., u periodu od jula 2009. do marta 2011. godine, dok je bio na funkciji generalnog direktora privrednog društva ''Centar DOO'', nije preduzeo zakonske mere da spreči pokretanje sudskih postupaka vođenih protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preduzeća ''Elektrošumadija'' u Kragujevcu, a koji su pravno neosnovani.

Tom prilikom nije osporio tužbene zahteve, iako je, na osnovu odluke Vrhovnog suda Srbije, bio dužan da to učini. Vođenjem takvih postupaka nastali su sudski troškovi i ispostavljeni računi za advokatske usluge, u ukupnom iznosu od preko 370.000.000 dinara (preko 3,5 miliona evra).

Takvi propusti nisu se dešavali u druga dva ogranka privrednog društva ''Centar DOO'', već samo u ''Elektrošumadiji'' (pored ''Elektrošumadije'' privrednom društvu ''Centar DOO'' pripadaju i preduzeća ''Elektromorave'' u Smederevu i Požarevcu).

Nastanak veće materijalne štete sprečen je nakon analize izvršene od strane interne kontrole u privrednom društvu ''Centar DOO'' i aktivnosti operativaca kriminalističke policije Policijske uprave u Kragujevcu. Time je prekinuta nezakonita praksa u ovom preduzeću i osporeni su svi novodospeli tužbeni zahtevi, koji su po tom osnovu odbačeni od strane suda.

Povezane vesti: Pušteni iz pritvora Vasiljević, Pavlović i Stojanović, Veroljub Stevanović najavljuje konferenciju za novinare Uhapšena majka osumnjičena za ubistvo novorođenčadi Direktor uhapšen zbog prodaje ovaca
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen jedan od učesnika pucnjave i tuče kod restorana „Palisad“

Izvor: Blic, 20.Mar.2013

Kragujevačka kriminalistička policija je, nakon intenzivnog operativnog rada, rasvetlila događaj u kome je, 17. marta 2013. godine, pola sata posle ponoći, u neposrednoj blizini restorana ''Palisad'' u Kragujevcu, iz vatrenog oružja pogođen Nebojša M. (25) iz Kragujevca...Zbog sumnje da je izvršio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.