KG: Priveden bivši direktor Centra

Izvor: B92, 20.Mar.2013, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG: Priveden bivši direktor Centra

Kragujevac -- Bivši generalni direktor privrednog društva Centar u Kragujevcu Boban M. priveden je danas istražnom sudiji zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Boban M. (54), u vreme kada je bio generalni direktor tog elektroprivrednog društva, od jula 2009. do marta 2011. godine, nije preduzeo zakonske mere da spreči pokretanje sudskih postupaka vođenih protiv preduzeća "Elektrošumadija", koji su pravno neosnovani i kojim je preduzeće oštećeno za oko 370 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona dinara, saopštila je kragujevačka policija.

Takođe, kako se navodi u saopštenju, nije osporio tužbene zahteve iako je, na osnovu odluke Vrhovnog suda Srbije, bio dužan da to učini.

"Vođenjem takvih postupaka nastali su sudski troškovi i ispostavljeni računi za advokatske usluge u ukupnom iznosu od oko 370 miliona dinara", navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da se takvi propusti nisu dešavali u druga dva ogranka privrednog društva "Centar", već samo u "Elektrošumadiji".

Pored "Elektrošumadije", privrednom društvu "Centar" pripadaju i preduzeća "Elektromorava" u Smederevu i Požarevcu.

Policija navodi i da je nastanak veće materijalne šteten sprečen posle analize koju je izvršila interna kontrola u privrednom društvu "Centar", čime je prekinuta nezakonita praksa u tom preduzeću i osporeni su svi novodospeli tužbeni zahtevi, koji su po tom osnovu odbačeni od suda.

Inače, mediji su tokom leta prošle godine pisali da je oko 10.000 građana za tri i po godine tužilo "Elektrošumadiju" zbog računa sa zastarelim dugovanjima, te da je to preduzeće samo u 2011. godini na ime sudskih troškova isplatilo oko devedeset miliona dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši direktor oštetio firmu za 3,5 miliona evra

Izvor: Kurir, 20.Mar.2013

Policija sumnja da Boban M. u periodu od jula 2009. do marta 2011. godine dok je bio na funkciji generalnog direktora firme "Centar DOO" nije preduzeo zakonske mere da spreči pokretanje sudskih postupaka vođenih protiv preduzeća "Elektrošumadija čime je oštetio firmu za preko 3,5 miliona evra..KRGUJEVAC...

Nastavak na Kurir...

Priveden bivši direktor “Elektrošumadije”

Izvor: Mondo, 20.Mar.2013

Bivši generalni direktor privrednog društva "Centar doo" u Kragujevcu Boban M. (54) priveden je istražnom sudiji Osnovnog suda zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, saopštila je kragujevačka policija...Kako je navedeno u saopštenju, Boban M., u vreme kada je bio generalni direktor...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.