Izvor: RTS, 01.Dec.2021, 12:55

U nesreći na pružnom prelazu kod Smedereva nastradalo trogodišnje dete

Trogodišnje dete je nastradalo u nesreći koja se dogodila u utorak uveče na pružnom prelazu između Osipaonice i Lugavčine, kada je voz naleteo na putnički automobil.
Dete je u Opštu bolnicu "Sveti Luka" primljeno bez znakova života, potvrđeno je RTS-u iz ove ustanove.
Do nesreće je došlo kada je teretni voz naleteo na putničko vozilo u kojem su se nalazili nastradali dečak i starija muška osoba koja je zbog težine povreda prevezena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u beogradski Urgentni centar.
Nezgoda se, kako navode iz kompanije "Srbija kargo", dogodila na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom.
Teretna kompozicija je imala 39 praznih vagona i saobraćala je iz Radinca za Brasinu.
Na lice mesta su izašli pripadnici MUP-a i železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, a kako je tačno došlo do nesreće biće utvrđeno daljom istragom.
Železničke kompanije "Srbija kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

3-godišnji dečak poginuo u sudaru automobila i voza na prelazu sa neispravnom signalizacijom

Izvor: Luftika.rs, 01.Dec.2021

Trogodišnje dete nastradalo je u utorak (30. novembar) uveče kada je teretni voz naleteo na putnički automobil na putnom prelazu na potesu između Osipaonice i Lugavčine, kod Smedereva.. Kako pišu Novosti, dečak star tri godine sa teškim povredama prevezen je kolima hitne pomoći u smederevsku...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.