Tužilac traži još dva meseca pritvora napadaču na ambasadu SAD

Izvor: Blic, 28.Nov.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac traži još dva meseca pritvora napadaču na ambasadu SAD

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podnelo je Sudu BiH predlog za produženje pritvora za još dva meseca Mevlidu Jašareviću, zbog terorističkog napada na Ambasadu SAD u Sarajevu 28. oktobra.

Isti predlog Tužilaštvo je uputilo i za Emraha Fojnicu, Dinu Pečenkovića i Muniba Ahmetspahića, koji su osumnjičeni da su pomogli Jašareviću u izvršenju terorističkog napada.

Tužilac Dubravko Čampara je, na današnjem ročištu, rekao da Tužilaštvo još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vodi istragu u ovom predmetu, za šta im je potrebno dodatnih 60 dana.

On je naveo da Tužilaštvo još ispituje svedoke i da traga za određenim predmetima.

- Tužilaštvo je Sudu BiH dostavilo DVD na kojem se nalazi oporuka Jašarevića iz koje se jasno vidi da mu je cilj bio napad na američku ambasadu u Sarajevu. Tužilaštvo traga i za poluautomatskom snajperskom puškom koja se vidi na snimku - rekao je Čampara.

Kao dodatne razloge za određivanje pritvora za svu četvoricu Čampara je naveo mogućnost bekstva, uticaja na svedoke, i uništavanje dokaza.

Branioci četvorice optuženih usprotivili su se zahtevu Tužilaštva za produženje pritvora, ističući da bi izricanja strogih mera zabrane bilo dovoljno da se istraga neometano odvija.

Sa današnjeg ročišta udaljeni su prvooptuženi Mevlid Jašarević i Munib Ahmetspahić zbog nepoštivanja Suda.

Povezane vesti: Uhapšeni vehabija traži kontakt sa majkom U Gornjoj Maoči nađen arsenal oružja Tužilac traži pritvor za vehabiju Emraha Fojnicu Jašarević odbio da razgovara sa predstavnicima FBI-ja Hapšenje u vehabijskom utočištu Gornja Maoča

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.