Trinaest osoba uhapšeno zbog sumnje na korupciju

Izvor: RTS, 11.Nov.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinaest osoba uhapšeno zbog sumnje na korupciju

Zbog sumnje da su koruptivnim radnjama oštetili javno preduzeće opštine Gadžin Han za više od deset miliona dinara, uhapšeno je trinaest osoba.
Uhapšeni M. P. (1978), N. D. (1976) odgovorno lice fime "Big Dream", i S. K. (1971), odgovorno lice firme "San consult", terete se da su izvršili krivično delo "zloupotreba službenog položaja", saopštio je MUP Srbije.
Odgovorno lice "Jugoimpeksa" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Niša i radnici firme "Tera Srbija" - V. Š. (1969) i V. P. (1966) uhapšeni su zbog sumnje da su falsifikovali isprave.
J. D. (1972), odgovorno lice "Aerial video solutions", i M. M. (1979), zaposlen u toj firmi, terete se za falsifikovanje isprave i pranje novca.
Članovima komisije JP Direkcija za izgradnju i komunalne poslove Opštine Gadžin Han, N. M. (1956), Lj. C. (1955), N. Ž. (1960), M. Đ. (1979), N. I. (1973) i A. N. (1973) na teret se stavlja krivično delo "nesavestan rad u službi".
Kako se sumnja, oni su prilagođavanjem dokumentacije i falsifikovanjem dokumenata, nabavljali specijalizvanu opremu po višim cenama od tržišnih, čime su oštetili Direkciju za izgradnju i komunalne poslove Opštine Gadžin Han za 10.642.578 dinara, u korist firmi "Jugoimpeks" i "Aerial video solutions".
Krivičnom prijavom obuhvaćene su firme "Jugoimpeks" i "Aerial video solutions".
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.
Hapšenja su spoveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.