Uhapšeno 13 osoba osumnjičenih za korupciju i zloupotrebu položaja

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Nov.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 13 osoba osumnjičenih za korupciju i zloupotrebu položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela.

Osumnjičeni M. P. (1978), N. D. (1976) odgovorno lice fime „Big Dream“, i S. K. (1971), odgovorno lice firme „San consult“, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << delo zloupotreba službenog položaja.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave uhapšeni su i V. Š. (1969), odgovorno lice firme „Jugoimpeks“ iz Niša, V. P. (1966), radnik firme „Tera Srbija“, dok su J. D. (1972), odgovorno lice „Aerial video solutions“, M. M. (1979), zaposleni u istoj firmi, uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje isprave i pranje novca, a članovi komisije JP „Direkcija za izgradnju i komunalne poslove“ opština Gadžin Han, N. M. (1956), Lj. C. (1955), N. Ž. (1960), M. Đ. (1979), N. I. (1973) i A. N. (1973) uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nesavestan rad u službi.

Kako se sumnja oni su prilagođavanjem dokumentacije i falsifikovanjem dokumenata za nabavku specijalizovane opreme, istu nabavljali po višim cenama u odnosu na tržišne i time oštetili JP „Direkcija za izgradnju i komunalne poslove“ opština Gadžin Han u iznosu od 10.642.578 dinara u korist firme „Jugoimpeks“ i firme „Aerial video solutions“.

Krivičnom prijavom obuhvaćene su firme „Jugoimpeks“ i  „Aerial video solutions“.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

OŠTETILI OPŠTINU GADŽIN HAN ZA 10,6 MILIONA Policija u Nišu uhapsila 13 osoba zbog više koruptivnih dela

Izvor: Blic, 11.Nov.2019

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su 13 osoba zbog sumnje da su izvršili više koruptivnih krivičnih dela. Njima je danas određeno zadržavanje do 48...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.