Izvor: RTS, 01.Dec.2022, 09:32

Svirepo ubistvo trudnice u dvorištu bolnice u Prištini

Muškarac ubio svoju bivšu ženu u dvorištu Kliničko-bolničkog centra u Prištini, gde je trebalo da se porodi, prenose mediji na albanskom.
Za ubistvo žene u dvorištu Kliničko-bolničkog centra u Prištini osumnjičen je njen bivši suprug, koji je ranije takođe optuživan za nasilje u porodici. Mediji prenose da je reč o Sokolju Haljiljiju i da policija traga za njim.
Prema rečima članova porodice, žrtva i osumnjičeni za ubistvo bili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su pred razvodom.
U Ministarstvu pravde u Prištini potvrđeno je da je žena u julu ove godine prijavila svog supruga policiji zbog nasilja u porodici.
Nazljie Balja iz Ministarstva pravde prenela je da ni u ovom slučaju pravosudni organi nisu zaštitili žrtvu i da nije bilo čak ni zaštitnog naloga.
U Prištini je prošlog petka ubijena još jedna žena, stara 63 godine, a sumnja se da ju je sekirom ubio 70-godišnji suprug.
Za danas je u Prištini najavljen protest protiv ubijanja žena, koji organizuje Kolektiv za feminističku misao i akciju i IIHR, pod motom "Ubistvo žena od strane muškaraca treba tretirati kao vanrednu situaciju".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sestra ubijene trudnice u Prištini: 'Mislila je da ima zaštitu'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Dec.2022

"Mislila je da ima zaštitu, ali niko je nije zaštitio," rekla je sestra trudnice koju je ubio suprug u dvorištu Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini 30. novembra. Sestra ubijene trudnice je novinarima u Prištini rekla da joj je sestra bila žrtva nasilja, te da je konstantno bila pod pritiskom....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.