Stefanović: Organi drugih država odlučuju o Oriću

Izvor: RTS, 22.Jun.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Organi drugih država odlučuju o Oriću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u slučaju izručenja Nasera Orića država uradila sve što je trebalo i da o tome sada odlučuju organi drugih država.
"Ono što je bilo do Srbije, mi smo uradili. Potvrđeno je da je optužnica na snazi i Ministarstvo pravde je tražilo izručenje. Sada je na organima drugih država da odlučuju o tome", rekao je Stefanović, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

Srbija je učinila sve da neko ko je osumnjičen da je počinio najteže zločine i najteža krivična dela dođe i odgovara pred našim sudom, rekao je Stefanović.
Ministarstvo pravde je juče zatražilo od Švajcarske izručenje Orića, koji je u uhapšen 10. juna u Bernu po srpskoj poternici zbog sumnje da je izvršio ratne zločine.
Uz zahtev za izručenje Švajcarskoj je prosleđena i prateća dokumentacija u vezi sa optužbama za koje ga tereti Tužilaštvo za ratne zločine.
Govoreći o sutrašnjem nastavku dijaloga i susretu srpskog i kosovskog premijera u Briselu, ministar Stefanović je naglasio da politička pozicija Srbije ostaje potpuno ista u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština i da neće biti odstupanja od dogovorenog.
Stefanović je novinarima rekao da je formiranje ZSO bio ključni dogovor u ranijim pregovorima u Briselu i izrazio nadu da će svi poštovati ono što je ranije dogovoreno.
Govoreći o hapšenju i puštanju na slobodu lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja u Ljubljani, Stefanović je rekao da je to čudna koincidencija, te da je očito reč da se na Srbiju vrše pritisci iz "raznih centara".
"Čuli ste premijera, očigledno je da se vrši veliki pritisak na Srbiju po raznim osnovama... Međutim, naš posao je da zaštitimo interese Srbije i naše građane", rekao je ministar.
Zajednica srpskih opština, energetika, telekomunikacije i "Park mira" na mostu u Kosovskoj Mitrovici biće glavne teme dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine na visokom političkom nivou sutra u Briselu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.