Stefanović: O Oriću sada odlučuju drugi

Izvor: B92, 22.Jun.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: O Oriću sada odlučuju drugi

U slučaju izručenja Nasera Orića država je uradila sve što je trebalo i o tome sada odlčuju organi drugih država, izjavio je minsitar policije Srbije.

"Ono što je bilo do Srbije - mi smo uradili. Potvrđeno je da je optužnica na snazi i Ministarstvo pravde je tražilo izručenje. Sada je na organima drugih država da odlučuju o tome", rekao je ministar Nebojša Stefanović na stranačkoj konferenciji za novinare.

Srbija je, precizirao je, učinila sve da neko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ko je osumnjičen da je počinio najteže zločine i najteža krivična dela dođe i odgovara pred našim sudom, rekao je Stefanović.

Ministarstvo pravde zatražilo je juče od Švajcarske izručenje Orića, koji je u uhapšen 10. juna u Bernu po srpskoj poternici zbog sumnje da je izvršio ratne zločine.

Uz zahtev za izručenje Švajcarskoj je prosleđena i prateća dokumentacija u vezi sa optužbama za koje ga tereti Tužilaštvo za ratne zločine.

Oriću je nakon hapšenja određen ekstradicioni pritvor.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je povodom hapšenja Orića da Srbija ne sme da odustane od zahteva za njegovo izručenje.

Bivši komandant muslimanske vojske je nakon hapšenja u Bernu izjavio da "odatle u Srbiju živ neće".

Srbija je poternicu za Orićem raspisala 2014, zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: O Oriću sada odlučuju drugi

Izvor: Akter, 22.Jun.2015

U slučaju izručenja Nasera Orića država je uradila sve što je trebalo i o tome sada odlčuju organi drugih država, izjavio je minsitar policije Srbije.."Ono što je bilo do Srbije - mi smo uradili. Potvrđeno je da je optužnica na snazi i Ministarstvo pravde je tražilo izručenje. Sada je na...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.