Španska policija raskrinkala srpsku bandu, uhapsila 29 ljudi

Izvor: Politika, 21.Maj.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska policija raskrinkala srpsku bandu, uhapsila 29 ljudi

Španska policija je raskrinkala srpsku bandu osumnjičenu za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugaliji i uhapsila je 29 ljudi, saopštila je danas policija.

Policajci su, u akciji hapšenja, zaplenili i četiri kilograma zlatnog nakita, dve zlatne poluge i 70.000 evra u gotovom novcu, kao i bunde, satove i mobilne telefone, navedeno je u saopštenju policije, preneo je AFP.

Banda je koristila žene i decu za izvođenje više od 100 pljački domova, i oni su ponekad >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „pretili da će zaklati (žrtve) ako im ne predaju dragocenosti”, piše u saopštenju.

Muškarci su izvodili prevare tako što su se predstavljali kao poslovni ljudi koji se bave menjanjem deviza, ali su, u zamenu za legalan novac, davali falsifikovane novčanice.

Banda, srpskog porekla, bila je podeljena u četiri grupe.

Jedna grupa je delovala na jugu Španije, druga u baskijskom regionu i Navari, na severu Španije i jugu Francuske, treća je bila u istočnom španskom gradu Kasteljonu, a četvrta u Portugaliji.

Među 29 uhapšenih je i jedan zlatar koji je preprodavao ukradene dragocenosti.

Veći deo zaplenjene robe pronađen je na imanju u istočnom španskom gradu Vinaros, navela je policija.

Tanjug

objavljeno: 21.05.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španska policija raskrinkala srpsku bandu

Izvor: Mondo, 21.Maj.2011

Španska policija je raskrinkala srpsku bandu osumnjičenu za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugaliji i uhapsila je 29 ljudi.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.