Slučaj Ćuruvija u Tužilaštvu

Izvor: B92, 11.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Ćuruvija u Tužilaštvu

Beograd -- Slučaj ubistva Slavka Ćuruvije dostavljen je Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, odluka o istrazi sada je na tužiocu.

Portparolka Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Maja Kovačević potvrdila da je Specijalnom tužilaštvu dostavljen predmet o sprovedenim istražnim radnjama u vezi s rasvetljavanjem ubistva Ćuruvije. "Otvaranje istrage zavisi od Tužilaštva. Mi smo uradili istražne radnje. Saslušano je oko 100 svedoka", kaže ona. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Saslušani su svi za koje se pretpostavlja da imaju bilo kakva saznanja o tom događaju. Saslušani su bivši i sadašnji pripadnici MUP-a, neki novinari, članovi porodice", navela je Maja Kovačević.

Ona je precizirala da saslušane osobe nisu osumnjičeni, već svedoci za koje se pretpostavljalo da imaju neka saznanja o tom ubistvu.

Specijalno tužilaštvo je krajem prošle godine tražilo da istražni sudija Posebnog odeljenja sprovede istražne radnje o ubistvu vlasnika Dnevnog telegrafa i nedeljnika Evropljanin. Ćuruvija je ubijen tokom NATO-bombardovanja, 11. aprila 1999, ispred svog stana u centru Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.