Slučaj Ćuruvija u Tužilaštvu

Slučaj ubistva Slavka Ćuruvije dostavljen je Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, odluka o istrazi sada je na tužiocu.

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2007.

12:17

Default images

Portparolka Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Maja Kovačević potvrdila da je Specijalnom tužilaštvu dostavljen predmet o sprovedenim istražnim radnjama u vezi s rasvetljavanjem ubistva Ćuruvije. "Otvaranje istrage zavisi od Tužilaštva. Mi smo uradili istražne radnje. Saslušano je oko 100 svedoka", kaže ona.

"Saslušani su svi za koje se pretpostavlja da imaju bilo kakva saznanja o tom događaju. Saslušani su bivši i sadašnji pripadnici MUP-a, neki novinari, članovi porodice", navela je Maja Kovačević.

Ona je precizirala da saslušane osobe nisu osumnjičeni, već svedoci za koje se pretpostavljalo da imaju neka saznanja o tom ubistvu.

Specijalno tužilaštvo je krajem prošle godine tražilo da istražni sudija Posebnog odeljenja sprovede istražne radnje o ubistvu vlasnika Dnevnog telegrafa i nedeljnika Evropljanin. Ćuruvija je ubijen tokom NATO-bombardovanja, 11. aprila 1999, ispred svog stana u centru Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: