STRAVIČNA TRAGEDIJA NA DUNAVU Dok su pokušavali da spasu mladića (17) iz potopljenog auta čuli su njegove POSLEDNJE KRIKE

Izvor: Blic, 02.Feb.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČNA TRAGEDIJA NA DUNAVU Dok su pokušavali da spasu mladića (17) iz potopljenog auta čuli su njegove POSLEDNJE KRIKE

Sedamnaestogodišnji Milan S. koji se u noći između srede i četvrtka udavio u automobilu koji je potonuo u Dunav je, najverovatnije u panici, prešao na zadnje sedište dok je voda nadirala u vozilo.

- Otplivao sam do "pola". U automobil još nije bila prodrla voda, a na zadnjem sedištu sam video mladića i čuo njegove krike, kako viče: „Upomoć“. Ne znam kako je dospeo na zadnje sedište jer je prethodno sedeo na mestu suvozača. Nameravao sam da otvorim zadnja vrata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ali sajla se zaglavila ispod brisača, pa nisam mogao odmah da otvorim zadnja vrata. Kada sam konačno sklonio sajlu, naišao je čamac u kome su bili neki stariji muškarci. Oni su drvenim veslom razbili staklo, sigurno da bi pomogli zaglavljenom mladiću, ali je tog momenta voda prodrla u automobil i on je počeo da tone. Nažalost, mladiću nije bilo spasa - priseća se Marko S. (23) tragedije koja se odvijala pred njegovim očima.

Marko iz Kaluđerice je, inače, skočio u vodu bez trunke razmišljanja i uspeo da spasi devojčicu M. L.(17) iz Leštana koja je bila za volanom automobila.

- Dozivala je: "Upomoć, upomoć, unutra mi je drug!". Na tom mestu gde su kola upala, nekih četiri-pet metara od obale, dubina je pet metara. Ne znam kako je uspela da izađe iz kola jer su vrata bila zatvorena. Doplivao sam do nje, uhvatio je i zajedno smo doplivali do obale... - ispričao je Marko za "Blic".

Šta se tačno dešavalo, utvrđuje istraga, ali se pretpostavlja da je devojka umesto da ubaci u rikverc, iz još neutvrđenih razloga, pritisnula papučicu za gas i automobil je sa parkinga kod reke uleteo pravo u hladni Dunav.

Očevici navode da je scena bila jeziva.

Marko nije mogao da precizira koliko je to trajalo, minut ili nekoliko minuta, zbog šoka u kome je i sam bio. Ubrzo su stigli na mesto nesreće policija, vatrogasci, ali je automobil već potonuo. Bezuspešno su pokušavali da iz njega izvuku telo mladića.

Kako je telo mladića i dalje bilo zaglavljeno u potopljenom automobilu, pozvani su i ronioci koji su uspeli da ga izvuku. Posle nekoliko sati, u ranu zoru, izvučen je i "polo".

Na mestu nesreće i juče su bili vidljivi tragovi tragedije koja se u sredu uveče odigrala na obali i u ledenom Dunavu. Na makadamu je otisak gume, verovatno kada je devojka dala gas i "polo" uleteo u reku. Ostali su i delovi automobila na obali.

Prema saznanjima „Blica“, protiv maloletne M. L. biće podneta krivična prijava zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja. U momentu nesreće, ni ona, ni njen drug Milan S. nisu bili pod uticajem alkohola.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sahranjen mladić koji se utopio u Dunavu, sestra kroz suze pročitala dirljivo OPROŠTAJNO PISMO

Izvor: Blic, 02.Feb.2018

Nekoliko stotina ljudi okupilo se danas oko 14 sati na groblju u Boleču kako bi na večni počinak ispratili sedamnaestogodišnjeg Milana S. koji se u noći između srede i četvrtka udavio u automobilu koji je potonuo u Dunavu...Oko stotinu mahom mlađih Milanovih prijatleja čekalo je da povorka i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.