Rekla je da nema ništa da prijavi, a onda su otvorili torbu i IMALI SU ŠTA DA VIDE! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 20.Apr.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekla je da nema ništa da prijavi, a onda su otvorili torbu i IMALI SU ŠTA DA VIDE! (FOTO)

Zaplena!

Na izlaznoj strani graničnog prelaza "Vrška Čuka" carinici su zaplenili 18 umetničkih slika nepoznatih španskih autora.

Foto: Uprava carina

Uramljene umetničke slike različitih dimenzija pokušala je pre četiri dana da iz Španije u Bugarsku prokrijumčari bugarska državljanka, putnica kombija bugarskih registarskih oznaka.

Foto: Uprava carina

Mada je vozač kombija rekao da sem ličnog prtljaga, ni on niti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ostali putnici nemaju ništa da prijave, prilikom detaljne kontrole kombija, među ličnim stvarima putnika pronađene su i pomenute uramljene umetničke slike.

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

Na 18 ulja na platnu i na šperploči različitih dimenzija, nepoznatih autora, naslikani su pejzaži, mrtva priroda i portreti.

Bugarska državljanka koja se javila kao vlasnica, osim što slike nije prijavila, nije posedovala nijedan dokaz o vlasništvu.Foto: Uprava carina

Ona je između ostalog rekla, da nije znala da slike mora da prijavi, jer joj to niko nije rekao, kao i da je slike sakupila na otpadu, odnosno na ulici, gde su ih ostavljali bivši vlasnici zajedno sa nepotrebnim stvarima.

Foto: Uprava carina

Bez obzira na ove tvrdnje, presudom nadležnog suda, umetničke slike su trajno oduzete, a bugarska državljanka i novčano kažnjena zbog pokušaja krijumčarenja, saopštila je Uprava carina.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.