Redžepi: Stefanović s pravom preduzeo dodatne mere

Izvor: Akter, 28.Avg.2014, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Stefanović s pravom preduzeo dodatne mere

Kosovski ministar policije Bajram Redžepi izjavio je da ga nije zabrinula izjava srpskog ministra Nebojše Stefanovića o slanju dodatnih policijskih snaga u Kopnenu zonu bezbednosti kako bi pojačao administrativnu liniju s Kosovom

"On (Stefanović) je na svojoj teritoriji. On je podigao mere jer je bilo ilegalnog sečenja drva na tom delu. I zato kažem da ima pravo da preduzme mere", rekao je Redžepi za portal Indeksonlajn.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Stefanović naredio je, nakon incidenta u reonu Kuršumlije, u kojem je ranjen pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić, da se u taj deo Kopnene zone bezbednosti pošalju snažne policijske snage koje će, kako je rekao, zaštiti živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje.

Dodao je i da Srbija neće tolerisati terirostičke napade na svojoj teritoriji te da će policija najoštrije odgovarati na svaki napad.

Sinđelić je ranjen iz vatrenog oružja jutros u reonu Kuršumlije, gde je policija juče pronašla šumokradice sa Kosmeta.

Kako je javila RTS pretposltavlja se da je reč o kradljivcima šume sa Kosova, iz opštine Podujevo, koja se administrativnim prelazom graniči sa Kuršumlijom.

MUP je prethodno saopštio da je sinoć u razmeni vatre policije i većeg broja osoba albanske nacionalnosti koje su zatečene da seku šumu u reonu sela Orlovac u opštini Kuršumlija povređen jedan Albanac.

U saopštenju je istaknuto da je prilikom obilaska terena, patrola Policijske stanice Kuršumlija zatekla veći broj lica albanske nacionalnosti koja seku šumu u reonu sela Orlovac, "a da je takva aktivnost uočena i u prethodnih desetak dana".

Kako je navedeno," prilikom preduzimanja policijskih ovlašćenja, više lica je otvorilo vatru na policajce, a u razmeni vatre povređen je jedan Albanac".

Stevan Sinđelić je nakon ranjavanja hitno prebačen helikopterom na VMA, ali je kasnije podlegao ranama zadobijenim u jutrošnjem incidentu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.