Izvor: RTS, 02.Mar.2021, 15:43

Pronađeno telo rudara na površinskom kopu rudnika u Majdanpeku

Na površinskom kopu rudnika bakra u Majdanpeku pronađeno je telo 54-godišnjeg rudara D. R., potvrđeno je za RTS.
Do nesreće je došlo pod do sada nerazjašnjenim okolnostima, a sumnja se da je rudara usmrtila rudarska drobilica.

"Jutros oko 10 sati, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, u Rudniku bakra Majdanpek život je izgubio pomoćnik rukovaoca drobilicom, D. R. (54), što je za rudnik vrlo tužna vest. Njegovo beživotno telo pronađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u bunkeru rude, u tamošnjoj fabrici za drobljenje rude", navodi kompanija "Ziđin koper Srbija "u saopštenju.
Rudar je, kako tvrde kolege, oko sedam sati krenuo da obiđe pogon posle čega se nije vratio, saznaje RTS.
O nemilom događaju odmah su obaveštene sve nadležne službe – hitna pomoć, vatrogasci, policija i rudarska inspekcija. Uzrok smrti utvrdiće istraga koja je u toku.  
Kako je došlo do nesreće znaće se posle uviđaja policije i rudarske inspekcije.
Pre osam dana na istom površinskom kopu poginuo je 29-godišnji radnik kada je na njega naleteo buldožer dok je upravljao "ladom nivom".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nađeno telo rudara na površinskom kopu rudnika u Majdanpeku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2021

Pomoćnik rukovodioca drobilicom D. R. (54) poginuo je danas oko 10 sati u Rudniku bakra Majdenpek, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, saopštila je kompanija Ziđin...Kako se navodi, njegovo telo nađeno je u bunkeru rude, u fabrici za drobljenje rude...O tome su, kako je saopštio Ziđin, odmah...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.