Izvor: Radio 021, 02.Mar.2021, 17:49

Radnik poginuo na površinskom kopu rudnika u Majdanpeku

Na površinskom kopu rudnika bakra u Majdanpeku pronađeno je telo 54-godišnjeg rudara D. R, potvrđeno je za RTS.

Do nesreće je došlo pod do sada nerazjašnjenim okolnostima, a sumnja se da je rudara usmrtila rudarska drobilica.

"Jutros oko 10 sati, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, u Rudniku bakra Majdanpek život je izgubio pomoćnik rukovaoca drobilicom, D. R. (54), što je za rudnik vrlo tužna vest. Njegovo beživotno telo pronađeno je u bunkeru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rude, u tamošnjoj fabrici za drobljenje rude", navodi kompanija "Ziđin koper Srbija" u saopštenju.

Rudar je, kako tvrde kolege, oko sedam sati krenuo da obiđe pogon posle čega se nije vratio, saznaje RTS. O nemilom događaju odmah su obaveštene sve nadležne službe – hitna pomoć, vatrogasci, policija i rudarska inspekcija. Uzrok smrti utvrdiće istraga koja je u toku.

Kako je došlo do nesreće, znaće se posle uviđaja policije i rudarske inspekcije.

Pre osam dana na istom površinskom kopu poginuo je 29-godišnji radnik kada je na njega naleteo buldožer dok je upravljao "ladom nivom".

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.