Pogoršanje u Zapadnobačkom okrugu, rast broja novoobolelih u Kuli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2021, 14:59

Pogoršanje u Zapadnobačkom okrugu, rast broja novoobolelih u Kuli

Epidemijska situacija na teritoriji Zapadnobačkog okruga je pogoršana, a najveći skok obolelih od virusa Kovid-19 je u Kuli, gde je 421 aktivan slučaj, skoro duplo više nego prethodne nedelje. U Somboru je 168 aktivnih slučajeva, u Apatinu 53 i Odžacima 46, kažu u Zavodu za javno zdravlje. Kada je reč o prvim dozama, na nivou okruga vakcinu je primilo 9.318 građana, dok ih je skoro toliko revakcinisanih.

U Zapadnobačkom okrugu je za sedam dana udvostručen broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obolelih od korona virusa, skoro 700 aktivnih slučajeva, više je pregleda u Kovid ambulantama, ali i više vakcinisanih. Do sada je 9.805 građana završilo imunizaciju.

"Najviše je u Somboru vakcinisano i revakcinisano 5.260 građana, u Apatinu je proces imunizacije završilo 1.391 pacijent, u DZ Kuli 1.657, a u DZ Odžaci 1.497", kaže dr Gordana Cvetić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Somboru.

Dom zdravlja u Somboru je do sada dao 15.095 doza vakcina, dok je OB Sombor vakcinisala 1.394 građana, što znači da je ukupno dato 16.489 doza, a 5.902 građana je revakcinisano.

"Imamo sve vakcine od Sinofarma, do Fajzera, Sputnjika i Astra Z. Imunizacija se u sportskoj hali „Mostonga“ odvija u dve smene i po spiskovima koje dobijamo od E-uprave. Povećan je broj pregleda u Kovid ambulanti, jer smo za samo sedam dana obavili 241 pregled, PCR pozitivnih na korona virus bilo je 58 pacijenata, a prema OB Sombor smo uputili 42 pacijenta. Oko 15 dnevno je pozitivnih na koronu", navodi dr Zdravko Hlodik, koordinator za masovnu imunizaciju u Somboru.

Za građane koji se prijave preko portala E - uprava na raspolaganju su vakcine sva četiri proizvođača.

I dalje je u Somboru, Apatinu, Odžacima i Kuli na snazi vanredna situacija, a budući da raste broj obolelih o ukidanju ovih mera još uvek se ne razmišlja.

"Na snazi je i dalje vanredna situacija koja je na teritoriji grada Sombora uvedena još 30. novembra 2020. godine. Izvršeno je preko 15.000 poziva prema našim građanima, a takođe i 80 prevoza sa starije i nemoćne sugrađane u potrebi", ističe Ivan Gligorić, član Štaba za vanredne situacije grada Sombora.

Pogoršanje je i te kako vidljivo kažu u somborskoj Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simnović“, gde se na Kovid odeljenju leči 26 pacijenata od kojih su tri na respiratoru.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.