PUCAO NA OBEZBEĐENJE, AUTOBUS, U TOALETU KAFANE Ko je ubijeni vođa navijača iz Novog Sada

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUCAO NA OBEZBEĐENJE, AUTOBUS, U TOALETU KAFANE Ko je ubijeni vođa navijača iz Novog Sada

Ubijeni Novosađanin Dragan Jovanović Gidra (26), koji je noćas pretučen na smrt nakon svađe u lokalu "Moja kafanica" u centru Novog Sada tokom života je prikupio čak 38 krivičnih prijava, a samo u 2016. godini na njega je pucano čak dva puta.

U debelom dosijeu ubijenog Jovanovića, koji je važio za vođu navijača grupacije "G3" FK Vojvodine, zabeleženo je 38 krivičnih prijava, za razna dela: trgovinu narkoticima, seksualne delikte, posedovanje oružja, napad na policajce, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krađe, izazivanja opšte opasnosti, nasilničko ponašanje na sportskim priredbama, nanošenje teških povreda, iznude, prikrivanja, ugrožavanja sigurnosti i držanje u zatočeništvu.

Pet puta je osuđivan. Dva puta na kaznu zatvora, dva puta uslovno, i jednom na novčanu kaznu i godinu dana zabrane prisustvovanja utakmicama. Pet puta je kažnjavan prekršajno, za kršenje javnog reda i mira.

Kriminalnu "karijeru" započeo sa 18 godina

Ozbiljnu kriminalnu karijeru, koja je postala meta interesovanja policije započeo je sa samo 18 godina, još 2008. kada je hicem iz pištolja ranio u nogu radnika obezbeđenja diskoteke “Akvarijus” na novosadskom Sajmištu.

Već naredne godine organizovao je sačekušu ispred kuće Petra Jovičića u Futogu i pucao mu u noge.

Nekoliko meseci kasnije, u gradskom autobusu na liniji broj 7, koji je bio pun putnika, pucao je i ranio je jednu osobu.

U avgustu 2014. godine sa svojim prijateljima pred gostima odvukli su navijača iz suparničke grupe u toalet kafane, prislonili mu pištolj iznad kuka i ispalili hitac. Metak je rikošetirao i naneo povrede i Jovanoviću. Obojica su nakon pucnjave iz kafane pobegli na Frušku goru.

Pogođen u butinu u junu, teško ranjen u septembru

Samo tokom 2016. godine, na Jovanovića je pucano dva puta.

Prvi put letos, 26. jula kada je ranjen na kupalištu Štrand. Jovanović je ranjen hicem iz pištolja dok je sedeo za stolom kafića "Ekspanzija" na Štrandu. Pogođen je u butinu i ubrzo je prebačen u Klinički centar, a zatim na kućno lečenje. U razgovoru sa inspektorima, Jovanović je tvrdio da je sam sebe slučajno ranio, ali je policija na osnovu snimaka i izjava svedoka utvrdila da se radi o navijačkom obračunu.

Nekoliko meseci kasnije, 7. septembra Jovanović je upucan u sačekuši u novosadskom naselju Grbavica.

Tada je zadobio teške telesne povrede i napadači su ga pogodili u desnu potkolenicu, desnu butinu, levo koleno i desnu danlakticu, a zadobio je i prelom desnog ramena.

Da je tada pucao na Jovanovića sa još jednim saučesnikom osumnjičen je Stevan A. iz Sremskih Karlovaca. On je saslušan u Tužilaštvu prošle nedelje, najkon čega je pušten da se brani sa slobode. Policija je u ovom slučaju isključila mogućnost da se radi o obračunu navijačkih klanova zato što je Stevan A., koji je takođe od ranije isto poznat policiji, pripadao drugom miljeu.

Jovanović je ubijen noćas oko 4 sata nakon svađe ispred kafane u centru Novog Sada. On i još jedan mladić Dario Roklicer (29) pretučeni su na smrt.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.