Osumnjičeni: Danima sam držao telo devojke u stanu, nisam znao šta da radim sa njim

Izvor: RTS, 25.Okt.2019, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni: Danima sam držao telo devojke u stanu, nisam znao šta da radim sa njim

N. K. koji je uhapšen nakon što je za njim juče bila raspisana poternica jer je u gepeku njegovog automobila pronađeno telo devojke, ispričao je policajcima da se devojka predozirala a da on "nije znao šta da radi" pa je njeno telo držao danima u stanu, a onda ga sa prijateljima prebacio u automobil.
N. K. je ispričao policajcima da nije znao šta da radi pa je telo devojke držao danima u stanu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << onda ga je sa prijateljima preneo u automobil.

Stanari Gandijeve 106 u Bloku 63 prijavili su juče  da tri muškarca iz zgrade iznose telo u džaku, nakon čega je stigla policija i ušla u stan na 6. spratu koji je u vlasništvu 30-godišnjeg N. K. 
Stan je bio prazan, ali pronađeni su tragovi krvi i mobilni telefon. Potraga je nastavljena u celom bloku, a posle nekoliko sati N. K. je uhapšen, jer je u gepeku njegovog automobila bilo telo 28-godišnje devojke, čiji je nestanak prijavljen pre nekoliko dana.
Pretpostavlja se da su se oboje drogirali u stanu, da se devojka predozirala i umrla.
"Postoje supstance koje podižu nivo straha i samim tim ih možda sprečavaju da adekvatno reaguju jer se strah podiže na jedan veći nivo, ulazi u psihotičku reakciju i samim tim je nezgodno tu situaciju iskontrolisati", objašnjava dr Gordana Obrenović iz Zavoda za bolesti zavisnosti.
Verovatno je mladić, i sam pod dejstvom droge, želeo da prikrije dokaze i pobegne od odgovornosti za krivično delo "omogućavanje uživanja opojnih droga". Zato nije pozvao Hitnu pomož koja bi možda pomogla devojci.
Dilerima je ponekad bezbednije da narkomanima ponude drogiranje u sopstvenom stanu jer je manja verovatnoća da će ih neko videti. Svesni krivične odgovornosti u slučaju da se neko predozira i umre, pokušavaju tela da ostave u stanu, ili na klupi u parku.
Šta se tačno događalo, pokazaće rezultati obdukcije i toksikoloskih analiza. Na Institutu za sudsku medicinu, gde se telo devojke sada nalazi, kažu da se sa ovakvom situacijom ne sreću prvi put.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.