Izvor: RTS, 10.Feb.2022, 11:33

Optužni predlog protiv direktora Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podnelo je sudu optužni predlog protiv vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad u tom gradu D. Ž. zbog sumnje da je nakon verbalne rasprave fizički nasrnuo na suprugu, a potom i taštu i šuraka.
D. Ž. se tereti za krivična dela nasilje u porodici, a tužilaštvo je predložilo sudu da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje godinu dana i meru zabrane približavanja i komunikacije sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oštećenima u maksimalnom trajanju od tri godine, kažu za Tanjug u tužilaštvu.
Po podnošenju optužnog predloga, Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) uz elektronski nadzor (nanogvicu) do pravosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena – njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu.
Takođe mu je izrečena i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima i svedokom, kako ne bi ometao postupak uticanjem na njih.
D. Ž. se na teret stavlja da je 31. januara primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tašte i svog šuraka, tako što je, pošto mu je supruga saopštila da želi da ga napusti, najpre vikao i galamio, a zatim joj zapretio da nema gde da ide, da će je ubiti i da će zaklati onoga ko bude prišao njegovom detetu.
Potom joj je stegao za ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci i naneo joj povrede u vidu hematoma.
Taštu je vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je otvorenom šakom udario po glavi u predelu čela i desne slepoočnice.
Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario u bradu i donju usnu, a zatim i u potiljak, uhvatio za odeću i povlačio ka sebi, prilikom čega mu je naneo povrede u vidu otoka i erozije sluzokože, navedeno je optužnom predlogu.
D. Ž. je na saslušanju u tužilaštvu negirao da je počinio krivično delo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.