Odbrana Karadžića pokrenula zvanični sajt

Izvor: Blic, Tanjug, 21.Sep.2009, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrana Karadžića pokrenula zvanični sajt

Pravni tim za odbranu nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, pokrenuo je sajt na kom se posetioci mogu upoznati sa svim dešavanjima u vezi sa njegovom odbranom od optužbi za ratne zločine Haškog tribunala.

Na sajtu www.karadzic-odbrana.com mogu da se pročitaju najnovije vesti iz Haškog tribunala u vezi sa procesom protiv Karadžića, istorijske okolnosti koje su prethodile ratu u Bosni i Hercegovini, kao i detalji delovanja Srpske demokratske stranke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na čijem je čelu bio Karadžić. Preko ovog sajta, zainteresovani mogu da pročitaju niz ratnih naredbi i odluka koje je Karadžić doneo kao predsednik RS, kao i pisama koja je tokom sukoba upućivao predstavnicima Ujedinjenih nacija, ambasadorima stranih država i drugim zvaničnicima međunarodne zajednice, čiji se originali, kako se navodi na sajtu, nalaze u ratnoj predsedničkoj arhivi u RS. Preko sajta, koji se dalje dorađuje, mogu da se pogledaju i snimci statusnih konferencija u Hagu, sve tri optužnice protiv Karadžića i drugi detalji bitni za njegovu odbranu.

Karadžić se tereti za genocid i ratne zločine počinjene na teritoriji BiH tokom rata od 1992. do 1995. Uhapšen je u Beogradu 21. jula prošle godine, posle 12 godina skrivanja, a 30. jula 2008 izručen je Tribunalu u Hagu. Karadžić je bio jedan od osnivača SDS-a, a predsednik RS je bio od maja 1992. do jula 1996.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.