Odbor danas saslušava Markovićevu

Izvor: B92, 09.Nov.2012, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor danas saslušava Markovićevu

Beograd -- Odbor Agencije za borbu protiv korupcije saslušaće danas direktorku Zoranu Marković i narednih dana će odlučiti da li će ona biti razrešena dužnosti.

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković treba da se izjasni o navodima Odbora Agencije kojim je pokrenut postupak za njeno razrešenje zbog sumnje da je povredila odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i da je nesavesno obavljala funkciju.

Odbor Agencije je taj postupak pokrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 16. oktobra, a zaključak o pokretanju postupka za utvrđivanje da li postoje razlozi za razrešenje Markovićevoj je uručen 23. oktobra.

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić kaže da će taj odbor nakon današnjeg sastanka doneti konačnu odluku o tome da li će Markovićeva biti razrešena dužnosti.

"Ne može čovek ništa unapred da kaže, jer je to pitanje postupka, koji se završava tako što Odbor donosi konačnu odluku. Ima nekoliko razloga, a prvi je vezan za dodelu stanova koje je direktorka tražila od vlade po jednoj uredbi još 2010. Mi iz Odbora to nismo znali", kazao je Čupić.

B92 je pokušao da stupi u kontakt sa Zoranom Marković, ali je njen mobilni telefon juče bio isključen.

Podsetimo, ona je ranije saopštila da neće mirno čekati da je smene i odbacila je optužbe da je urušila ugled Agencije na čijem je čelu i da je nesavesno obavljala svoju funkciju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.