Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 13:18

Nova hapšenja zbog ilegalne gradnje vila na Brezovici

Bivši sekretar Ministarstva za infrastrukturu u Prištini uhapšen je sa još tri osobe, zbog sumnje da su počinili krivična dela primanja i davanje mita, kao i vršenje uticaja u slučaju ilegalne gradnje vikendica na Šar planini, u nastavku akcije "Brezovica".
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, saopštilo je da je u saradnji sa policijskom upravom za istraživanje teških zločina, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Uroševcu, sprovelo nastavak akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Brezovica", pretresom šest različitih lokacija.
"Odlukom tužioca određeno je zadržavanje od 48 časova četvorici osumnjičenih, među njima i bivšem sekretaru Ministarstva za infrastrukturu u Prištini Dž.B.", navodi se u saopštenju.
Među uhapšenima su i I. F., Dž. Š. i B. P.
Tokom kontrole i pretresa pronađeni su i oduzeti lovačka puška, mobilni telefon, laptop i razna dokumentacija.
U prethodnim akcijama pod nazivom "Brezovica", pokrenutim u decembru prošle godine, uhapšeno je 26 osumnjičenih, a među njima i bivši predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić, osumnjičen da je nezakonito pribavio milion evra izdavanjem dozvola za gradnju vila na području Brezovice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U akciji „Brezovica“ uhapšene još četiri osobe

Izvor: Danas, 26.Maj.2022

U nastavku akcije Kosovske policije pod nazivom "Brezovica" danas su uhapšene još četiri osobe, među kojima je i bivši sekretar kosovskog ministarstva infrastrukture, koji se terete za primanje i davanje mita, kao i trgovinu uticajem, objavio je portal Kossev.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.