Nobilo: Ubistvo Đurekovića naručio Dolanc,ubica nije Arkan

Izvor: Večernje novosti, 25.Jan.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nobilo: Ubistvo Đurekovića naručio Dolanc,ubica nije Arkan

PODGORICA - Advokat bivšeg funkcionera UDBE Josipa Perkovića, Anto Nobilo, kazao je u petak veče da je odluku o ubistvu Stjepana Đurekovića doneo Stane Dolanc, a da su izvršioci, najverovatnije, bili beogradski kriminalci crnogorskog porekla. On je, podgoričkoj Televiziji "Atlas" rekao da nemački spisi otkrivaju da Đurekovića nije ubio Željko Ražnatovic Arkan, kako se to navodilo u pojedinim medijima. Nobilo je kazao da Perković, koga je Hrvatska izručila Nemačkoj, neće imati pošteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << suđenje. "Nemačka obaveštajna službe (BND) ima neraščišćenih računa sa starom UDBOM i Perkovićem. BND bi htela ući i rekonstruisati sve što se dešavalo na nemačkom tlu, a poznato je da je Perković imao najveću mrežu svojih agenata u celoj bivšoj Jugoslaviji na polju Zapadne Nemačke", naveo je on. Prema njegovim rečima, postoje i naznake da je BND imala nameru staviti pod svoju nadležnost hrvatsku i slovensku službu drzavne sigurnosti, ali je Perković to sprečio kada je uveo Amerikance i Engleze. Nobilo tvrdi da ubistvo Đurekovića nije naručio nekadašnji predsednika Predsedništva SFRJ Mika Špiljak, kako bi ga sprečio da svedoči o mahinacijama njegovog sina Vanje Špiljka. On je kazao da je odluku doneo Stane Dolanc, savezni sekretar za unutrašnje poslove SFRJ, a izvršioci su, najverovatnije, bili beogradski kriminalci crnogorskog porekla. "U konkretnom slučaju, oni su ustanovili operativnu akciju "Dunav". Dolanc je otišao u Savezni savet za zaštitu ustavnog poretka i dobio potvrdu, a organi savezne UDBE su organizovali izvršenje likvidacije", naveo je Nobilo.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nobilo: Đurekovića nije ubio Arkan

Izvor: B92, 25.Jan.2014

Podgorica -- Advokat Josipa Perkovića, Anto Nobilo, kaže da je odluku o ubistvu Stjepana Đurekovića doneo Stane Dolanc...On dodaje da su izvršioci, najverovatnije, bili beogradski kriminalci crnogorskog porekla...On je, podgoričkoj Televiziji „Atlas“ rekao da nemački spisi otkrivaju da Đurekovića...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.