Perkovićev advokat: Ubistvo Đurekovića naručio Dolanc,ubica nije Arkan

Tanjug

24. 01. 2014. u 22:29

Anto Nobilo kazao da je odluku o ubistvu Stjepana Đurekovića doneo Stane Dolanc, a da su izvršioci, najverovatnije, bili beogradski kriminalci crnogorskog p

PODGORICA - Advokat bivšeg funkcionera UDBE Josipa Perkovića, Anto Nobilo, kazao je u petak veče da je odluku o ubistvu Stjepana Đurekovića doneo Stane Dolanc, a da su izvršioci, najverovatnije, bili beogradski kriminalci crnogorskog porekla.

On je, podgoričkoj Televiziji "Atlas" rekao da nemački spisi otkrivaju da Đurekovića nije ubio Željko Ražnatovic Arkan, kako se to navodilo u pojedinim medijima.

Nobilo je kazao da Perković, koga je Hrvatska izručila Nemačkoj, neće imati pošteno suđenje.

"Nemačka obaveštajna službe (BND) ima neraščišćenih računa sa starom UDBOM i Perkovićem. BND bi htela ući i rekonstruisati sve što se dešavalo na nemačkom tlu, a poznato je da je Perković imao najveću mrežu svojih agenata u celoj bivšoj Jugoslaviji na polju Zapadne Nemačke", naveo je on.

Prema njegovim rečima, postoje i naznake da je BND imala nameru staviti pod svoju nadležnost hrvatsku i slovensku službu drzavne sigurnosti, ali je Perković to sprečio kada je uveo Amerikance i Engleze.

Nobilo tvrdi da ubistvo Đurekovića nije naručio nekadašnji predsednika Predsedništva SFRJ Mika Špiljak, kako bi ga sprečio da svedoči o mahinacijama njegovog sina Vanje Špiljka.

On je kazao da je odluku doneo Stane Dolanc, savezni sekretar za unutrašnje poslove SFRJ, a izvršioci su, najverovatnije, bili beogradski kriminalci crnogorskog porekla.

"U konkretnom slučaju, oni su ustanovili operativnu akciju "Dunav". Dolanc je otišao u Savezni savet za zaštitu ustavnog poretka i dobio potvrdu, a organi savezne UDBE su organizovali izvršenje likvidacije", naveo je Nobilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Заборавите то

24.01.2014. 23:47

Е мој Нубиле, не може бре све да се свали на Србе. Ви би и да стиснете и да пувнете!

NN

25.01.2014. 00:16

tako se to radilo u jugoslaviji slovenci salju direktive a srbi rade prljave poslove danas mu dodje isto kupujemo njihovu robu, poklanjamo im nase zenske i trcimo za njima u eu raj ko poslusni psici

Branko

25.01.2014. 09:32

Čuvao je Dolanc svog pulena i štićenika za suptilnije poslove nego što je to bio Đureković.