Mogao da digne školu u vazduh?! Evo šta je sve policija pronašla kod Gorana T, napadača iz škole u Velikoj Plani! (FOTO + VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 23.Nov.2019, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogao da digne školu u vazduh?! Evo šta je sve policija pronašla kod Gorana T, napadača iz škole u Velikoj Plani! (FOTO + VIDEO)

I dalje traje uviđaj, kontradiverzione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova pregledaju školu U EKONOMSKO - ugostiteljskoj školi Vuk Karadžić u Velikoj Plani danas se odigrala prava drama, a tragedija je izbegnuta zahvaljujući prisebnom profesoru koji je savladao napadača naoružanog do zuba. I dalje traje uviđaj, kontradiverzione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova pregledaju školu i automobil Gorana T., koji je u dvorištu škole. Kako saznaje novinar “Novosti”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << on je u torbi osim kalašnjikova imao i TNT eksploziv, municiju, ručnu bombu i još jednu automatsku pušku! U školi smo saznali da se incident dogodio tokom šestog časa, kada je Goran T., iz sela Livadice kod Velike Plane, ušao u jedno od odeljena trećegrazreda. Kako je ušao, stavio je na sto automatsku pušku, a deca su odmah telefonom pozvala razrednog starešinu Slavoljuba Stojadinovića. - Profesor fizičkog je odmah uleteo u učionicu, prvo pokušao da razgovara sa njim, a zatim iskoristio trenutak kada je Goran skrenuo pogled i napao ga - saznaju “Novosti”. - Usledilo je rvanje, a u tom otimanju oružja ispaljena su i dva hica. Stojadinović je srećom uspeo da ga savlada i odmah pozvao policiju. Jedan od metaka je okrznuo napadača i on je zbrinut u Opštojbolnici „Stefan Visoki” u Smedrevskoj Palanci. PROČITAJTE JOŠ - Tresem se, pucnjava u mojoj školi!: Prve slike iz škole u Velikoj Plani, tragedija izbegnuta zahvaljujući profesoru koji je savladao napadača! (FOTO / VIDEO) Aleksandra Ilić, direktorka Srednje ekonomsko – trgovinske škole u Velikoj Plani, rekla nam je da je najvažnije u ovom ružnom događaju da, na svu sreću, niko nije povređen. - Odmah sam obavestila Ministarstvo prosvete, na stalnoj smo vezi. Policija još vrši uviđaj, deca su na bezbednom i sigurno su istraumirana. Mi imamo tim za krizne intervencije i razgovaraćemo o tome i pomoći ćemo im koliko god možemo - rekla je ona. Na pitanje kako je čovek neprimetno ušao sa eksplozivom, direktorka ne krije da škola nema plaćeno obezbeđenje i da je on tokom smene ušao u školu i nije bio vidno naoružan.

Nastavak na Večernje novosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.