Mogao da digne školu u vazduh?! Evo šta je sve policija pronašla kod Gorana T, napadača iz škole u Velikoj Plani! (FOTO + VIDEO)

Novosti Online/ J. I.

22. 11. 2019. u 15:56

I dalje traje uviđaj, kontradiverzione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova pregledaju školu

Могао да дигне школу у ваздух?! Ево шта је све полиција пронашла код Горана Т, нападача из школе у Великој Плани! (ФОТО + ВИДЕО)

Foto: J. I.

U EKONOMSKO - ugostiteljskoj školi Vuk Karadžić u Velikoj Plani danas se odigrala prava drama, a tragedija je izbegnuta zahvaljujući prisebnom profesoru koji je savladao napadača naoružanog do zuba. I dalje traje uviđaj, kontradiverzione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova pregledaju školu i automobil Gorana T., koji je u dvorištu škole. Kako saznaje novinar “Novosti”, on je u torbi osim kalašnjikova imao i TNT eksploziv, municiju, ručnu bombu i još jednu automatsku pušku!

U školi smo saznali da se incident dogodio tokom šestog časa, kada je Goran T., iz sela Livadice kod Velike Plane, ušao u jedno od odeljena trećegrazreda. Kako je ušao, stavio je na sto automatsku pušku, a deca su odmah telefonom pozvala razrednog starešinu Slavoljuba Stojadinovića.

- Profesor fizičkog je odmah uleteo u učionicu, prvo pokušao da razgovara sa njim, a zatim iskoristio trenutak kada je Goran skrenuo pogled i napao ga - saznaju “Novosti”. - Usledilo je rvanje, a u tom otimanju oružja ispaljena su i dva hica. Stojadinović je srećom uspeo da ga savlada i odmah pozvao policiju.

Jedan od metaka je okrznuo napadača i on je zbrinut u Opštojbolnici „Stefan Visoki” u Smedrevskoj Palanci.

Aleksandra Ilić, direktorka Srednje ekonomsko – trgovinske škole u Velikoj Plani, rekla nam je da je najvažnije u ovom ružnom događaju da, na svu sreću, niko nije povređen.

- Odmah sam obavestila Ministarstvo prosvete, na stalnoj smo vezi. Policija još vrši uviđaj, deca su na bezbednom i sigurno su istraumirana. Mi imamo tim za krizne intervencije i razgovaraćemo o tome i pomoći ćemo im koliko god možemo - rekla je ona.





Na pitanje kako je čovek neprimetno ušao sa eksplozivom, direktorka ne krije da škola nema plaćeno obezbeđenje i da je on tokom smene ušao u školu i nije bio vidno naoružan.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Lu

22.11.2019. 16:59

Prst na čelo ko god komentarise ovakve stvari sa podsmehom kao i nasilje u americkim skolama i pucnjave na koledzima jer tako ohrabruje bolesne umove ovde da je to ok. Takvi nemaju samokriticki uvid u posledice pa prvo zapucaju a onda pitaju ko ide.

Гојко

22.11.2019. 17:18

Treba ga naterati da prizna ko mu je prodao,čak dve automatske puške i eksploziv i te bitange isto sudski ganjati.

konje

23.11.2019. 14:08

@Гојко - kakve TO ima veze???covek lepo kaze da treba pronaci ko je klincu omogucio da dodje do naoruzanja. Nije on sad sa ratista stigao naoruzan do zuba konje. To sto je lako doci do oruzja nikog ne oslobadja odgovornosti konje. Nije to konje znas bas normalno.

srpski patriota

22.11.2019. 18:10

Nisam toliko pametan da tumačim zakon koji je sada na snagi za ovakve stvari ali samo znam da oni ovakve probleme ne rešavaju.Za ovakve stvari za početak uvesti prinudan rad za ubicu u pokušaju njegove roditelje i sve koji imaju veze sa ovim krivičnim delom.A ima i jednostavnije rešenje javno uza zid pa sledeći nek razmisli.

Bomboclad

22.11.2019. 19:17

@srpski patriota - Treba uvesti zakon da za ovakve osobe, ubice I silovatelje pravo "poseda" imaju institucije koje vrse ispitivanja I reakcije na neke lekove a ne da muce neduzne zivotinje I vrse eksperimente and njima! To je jedino kako takvi mogu biti od neke koristi na novoj planeti

Nn

22.11.2019. 19:47

@Ulpijana - “Skola nema stalno obezbedjenje “ kako su se vremena promenila. U moje vreme nije trebalo nikakvo obezbedjenje, danas to mora da ima u svim zemljama. Samo se preispitujem, nista vise.

psihijatar

22.11.2019. 20:26

Nadam se, jedino, da će posle 20 godina rada na odreženo vreme,profesor fizičkog dobiti STALAN posao. Alal vera, profesore!!!