Izvor: Blic, 23.Dec.2009, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanu Gveru odobreno privremeno puštanje na slobodu

Sudsko veće Haškog tribunala odlučilo je da iz "humanitarnih razloga" pusti privremeno na slobodu Milana Gvera, kojem se sudi zbog ratnih zločina počinjenih u Srebrenici i Žepi.

Kako se navodi u danas objavljenoj odluci, Gveru je dozvoljeno da otputuje u Beograd, gde bi na Vojno-medicinskoj akademiji trebalo da bude podvrgnut operaciji zuba, koja mora prethoditi operaciji na srcu, kojoj bi Gvero, takođe, morao biti podvrgnut.

Bivši general Vojske Republike Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biće pušten na period koji može trajati najduže 25 dana i tokom kojeg će, od dolaska na aerodrom u Amsterdamu, biti pod kontrolom vlasti Srbije.

Tačan datum puštanja na slobodu još nije određen, ali je navedeno da se Gvero u pritvorsku jedinicu Tribunala mora vratiti najkasnije do 15. februara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.